Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр планує обговорити з Президентом, як скасувати недоторканність у розпущеному парламенті


Віктор Янукович повідомив у п’ятницю, що домовився зустрітися з Віктором Ющенком у цій справі наступного тижня. Також обидва керівники мали б обговорити і проведення референдуму про зміни до Конституції, сказав Прем’єр-міністр.

Віктор Янукович повідомив у п’ятницю, що домовився зустрітися з Віктором Ющенком у цій справі наступного тижня.

Також обидва керівники мали б обговорити і проведення референдуму про зміни до Конституції, сказав Прем’єр-міністр під час перебування в Миколаївській області.

При цьому він назвав ідею такого референдуму «авантюрною», а заяви про його проведення – «популістськими».

Янукович у середу заявив, що хотів би скликати позачергову сесію Верховної Ради, розпущеної Президентом як неправочинної, щоб на ній ухвалити власну версію законопроекту про скасування недоторканності і пільг народних депутатів, а також Президента, Прем’єр-міністра і членів уряду та суддів.

Представники опозиції назвали цю заяву лідера Партії регіонів «популістською».

А юристи звернули увагу, що чільні урядовці і так не мають встановлених законом недоторканності чи пільг.

Опозиційний блок «Наша Україна – Народна самооборона» взяв скасування депутатської недоторканності за головне гасло своєї передвиборчої кампанії.

У четвер цей блок уже представив свій законопроект про це, який збирається подати на розгляд парламентові наступного скликання.

Скасування недоторканності і пільг, як і низки інших змін до Конституції, домагається й інший опозиційний Блок Юлії Тимошенко. Цей блок хоче запровадити ці зміни через усеукраїнський референдум, який, на думку БЮТ, мав би відбутися разом із достроковими виборами 30 вересня.

Прагнення Віктора Януковича скасувати недоторканність і пільги на сесії розпущеного парламенту Юлія Тимошенко назвала «профанацією».

У п’ятницю Центральна виборча комісія не зареєструвала першу ініціативну групу для збирання підписів за референдум, який хоче провести БЮТ.
XS
SM
MD
LG