Доступність посилання

ТОП новини

Микола Азаров: Відмова Партії регіонів від участі у виборах означатиме їхнє скасування


Напередодні прес-служба Партії регіонів заявила, що партія може відмовитись від участі у дострокових виборах до парламенту, якщо не припиняться «провокації» проти неї з боку опонентів. На це Блок Юлії Тимошенко заявив у відповідь, що твердження Партії регіонів викликані її страхом перед «неминучою катастрофою» на виборах.

«Насамперед нас турбує те, що посилюється тиск на Конституційний суд із тим, щоб він за кілька днів до виборів ухвалив рішення про конституційність тих чи інших положень закону про вибори. Президент грубо порушив наші травневі домовленості, тому ми зараз дуже уважно аналізуємо. Рішення буде спокійне, виважене. Але якщо воно буде, це означатиме скасування виборів», – заявив сьогодні представник «регіоналів», перший віце-прем’єр і міністр фінансів.

Напередодні прес-служба Партії регіонів заявила, що партія може відмовитись від участі у дострокових виборах до парламенту, якщо не припиняться «провокації» проти неї з боку опонентів.

На це Блок Юлії Тимошенко заявив у відповідь, що твердження Партії регіонів викликані її страхом перед «неминучою катастрофою» на виборах.

БЮТ закликав Партію регіонів «не смішити людей і світову громадськість, не виступати з істеричними заявами, чесно піти на вибори, гідно їх програти і гідно працювати в опозиції», мовиться в заяві, яку поширила в четвер прес-служба блоку.

«Бютівець» Валерій Писаренко припускає, що самі заяви Партії регіонів про можливу відмову від участі у виборах є провокацією.

«Можливо, це якась провокація. Я не вірю, що сьогодні Партія регіонів може вийти з політичної боротьби. Це є неможливим і з боку юридичного, і з боку перспектив політичних для Партії регіонів», – заявив Валерій Писаренко в інтерв’ю Радіо Свобода.

Матеріали до теми:

• Партія регіонів допускає можливість неучасті у виборах і стверджує про нібито плани їхньої фальсифікації; БЮТ пов’язує ці заяви зі страхом «регіонів» програти вибори; про плани фальсифікацій із боку опонентів попереджає і опозиція
XS
SM
MD
LG