Доступність посилання

ТОП новини

Майданний синдром


Тетяна Ярмощук Київ, 25 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Попри відсутність дозволу та джентльменські домовленості з опонентами Партія регіонів встановлює намети на столичному майдані Незалежності. Якою буде відповідь опонентів? І чи може сьогодні Майдан вплинути на перебіг політичного процесу?

Головна мета наметового містечка на майдані Незалежності – відстояти чесні вибори, запевняє представниця Партії регіонів Людмила Кириченко: «Я вважаю, що це найефективніший метод, щоб привернути увагу світової спільноти до того, що у нас зараз відбувається в Україні. Ефективнішого методу, на жаль, не придумали ні в якій країні. Найголовніше мета – це відстояти чесність виборів. Тому що те, що відбувається зараз під час підготовки до виборчої кампанії, говорить, що іде явна програма фальсифікації виборів».

За гроші створити Майдан неможливо...

Опозиція ж не планує робити зустрічних кроків. На переконання представника Блоку Юлії Тимошенко Анатолія Семиноги, сьогодні немає підстав для скликання Майдану: «Ми не погрожуємо суспільству ніякими майданами. Ми переконані, що вибори відбудуться в рамках чинного законодавства і ніяких проблем на цих виборах не буде. Як би Партія регіонів не намагалася ці вибори зірвати, заявляючи, що вони не братимуть у них участь, або шантажувати суспільство Майданом, не здатні вони створити якийсь новий Майдан, бо у них немає ідеології, вони не розуміють, що за гроші створити Майдан неможливо».

За словами Анатолія Семиноги, Партія регіонів, розуміючи, що у них буде результат не той, на який вони очікували на цих виборах, сьогодні намагається шантажувати суспільство.

Агітація від дверей до дверей

Майдан не може ніяким чином вплинути на перебіг політичного процесу, переконаний експерт Артем Біденко: «Майдан – це засіб організації сильних прихильників, електорату, який однозначно обирає ту чи іншу партію. Тому фінансувати подібні заходи, на мою думку, безглуздо й неправильно. Заради ще однієї картинки на телевізорі збирати своїх прихильників та витрачати на це кошти з передвиборчого фонду, безглуздо».

Артем Біденко вважає, що краще зайнятися агітацією від дверей до дверей. За його словами, це набагато ефективніше.

Раніше біло-блакитні та помаранчеві домовлялися про невикористання майданів у ході передвиборчої кампанії.
XS
SM
MD
LG