Доступність посилання

ТОП новини

Президент чекає пропозицій щодо формування коаліції та уряду від партій, що пройшли до парламенту


Про це заявив керівник Секретаріату глави держави Віктор Балога. Він нагадав, що у п’ятницю збігають п’ять днів, які Віктор Ющенко відвів для визначення формату коаліції, кандидатури прем’єра та опрацювання плану дій нового уряду. Про формування парламентської коаліції за результатами виборів 30 вересня заявили БЮТ та блок «Наша Україна – Народна Самооборона». Президент закликав ці сили обговорити з Партією Регіонів принципи співпраці більшості та опозиції у Верховній Раді.


Про це заявив керівник Секретаріату глави держави Віктор Балога.

Він нагадав, що у п’ятницю збігають п’ять днів, які Віктор Ющенко відвів для визначення формату коаліції, кандидатури прем’єра та опрацювання плану дій нового уряду.

Віктор Балога наголосив, що глава держави чекає тільки продуманих пропозицій, скріплених підписами політичних лідерів.

Про формування парламентської коаліції за результатами виборів 30 вересня заявили БЮТ та блок «Наша Україна – Народна Самооборона».

Президент закликав ці сили обговорити з Партією Регіонів принципи співпраці більшості та опозиції у Верховній Раді.

У середу у Словаччині, де він перебуває з офіційним візитом, Віктор Ющенко сказав, що помаранчеві сили мають всі підстави запропонувати кандидатуру прем’єр-міністра.

Глава держави заявив, що знає ім’я майбутнього українського прем’єра, але не назвав його.

Разом з тим Віктор Ющенко наголосив, що створення коаліції можливе тільки після оприлюднення офіційних результатів парламентських виборів.

Матеріали до теми:

• Коаліція за п’ять днів. Чи варто на неї сподіватися? • Коаліція в обмін на ухвалення присяги • Війна повноважень. Хід Януковича
XS
SM
MD
LG