Доступність посилання

ТОП новини

Тіло вже 15-ї жертви (дитини) виявили рятувальники на місці вибуху побутового газу в Дніпропетровську


Під завалами, за даними МНС, можуть перебувати до 8 осіб, про долю яких нічого не знають їхні родичі. В лікарні з травмами різного ступеню тяжкості перебувають 17 осіб, із них 3 дитини. За попередніми висновками надзвичайної комісії, яка веде розслідування обставин аварії, причиною вибуху побутового газу могли стати заводський брак обладнання, людський фактор та втручання третіх осіб у систему. Тим часом в.о.голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар в інтерв’ю Радіо Свобода висловив припущення, що вибух могли спричинити технічні проблеми в системі газопостачання та недбальство персоналу.


Під завалами, за даними МНС, можуть перебувати до 8 осіб, про долю яких нічого не знають їхні родичі.

В лікарні з травмами різного ступеню тяжкості перебувають 17 осіб, із них 3 дитини.

Наразі тривають рятувально-пошукові роботи і очищення місця події від уламків. Також уточнюють списки мешканців будинку.

За інформацією з обласної міліції, для охорони громадського порядку залучили кілька сотень міліціонерів. Внутрішні війська блокують місце події та регулюють рух транспорту, а також протидіють мародерству.

Тривають аварійно-рятівні роботи на місці трагедії у Дніпропетровську. Зйомка 15 жовтня 2007 року.
Від вибуху побутового газу у Дніпропетровську в суботу повністю обвалився під’їзд житлового будинку.

Ще десять будівель, в тому числі приватні, зазнали ушкоджень.

За попередніми висновками надзвичайної комісії, яка веде розслідування обставин аварії, причиною вибуху побутового газу могли стати заводський брак обладнання, людський фактор та втручання третіх осіб у систему.

Тим часом виконувач обов’язків голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар в інтерв’ю Радіо Свобода висловив припущення, що вибух могли спричинити технічні проблеми в системі газопостачання та недбальство персоналу.

Віктор Бондар: «Я думаю, що технічна проблема і можливо, недбальство персоналу. Остаточну версію має дати слідство».

Трагедії в Дніпропетровську надали статусу надзвичайної події державного рівня.

За фактом вибуху порушено кримінальну справу за статтею 270 Кримінального кодексу («Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки»).

Президент Віктор Ющенко відразу у день трагедії доручив Прем’єр-міністру терміново розібратися в обставинах і доповісти про причини аварії. Також він звернувся до уряду, щоб були вжиті усі необхідні заходи для допомоги сім’ям загиблих та постраждалим.

Сьогодні Кабінет Міністрів додатково виділив 90 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків трагедії у Дніпропетровську. Про це на брифінгу заявив міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич.

Тим часом у Дніпропетровську створили чотири спеціальні комісії, які працюють з мешканцями кожного під’їзду окремо, вирішують побутові проблеми.

Матеріали до теми:

• В результаті вибуху газу в житловому будинку в Дніпропетровську загинули, за останніми даними, щонайменше 13 осіб
XS
SM
MD
LG