Доступність посилання

ТОП новини

Початок чи продовження? Хто прийде на засідання робочої групи?


Тетяна Ярмощук Київ, 12 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – На сьогодні заплановане засідання робочої групи із підготовки до першого засідання нового парламенту.

Володимир Литвин пообіцяв, що його політична сила буде представлена на сьогоднішньому засідання робочої групи, тож кворум буде, навіть якщо не прийдуть представники Партії регіонів, каже в інтерв’ю Радіо Свобода бютівець Володимир Яворівський: «Я переконаний, що прийде представник від Блоку Литвина. Про це Литвин заявив привселюдно. Я не думаю, що Литвин буде шукати якоїсь нагоди, щоб передумати. Отож, якщо буде присутній представник від Литвина, засідання робочої групи буде повноцінним».

За словами Володимира Яворівського відомо, що регіонали й досі не подали своїх документів, а комуністи підіграють Регіонам.

Спроба довести до «безкоаліційного парламенту»?

Деякі представники Партії регіонів переконані, чим довше не працюватиме новообраний парламент, тим довше ситуація залишатиметься спокійною. Володимир Зубанов заявив: «Сьогодні в державі спокійна ситуація. Працює уряд, працює Президент, причому спільно працюють. А коли почне працювати цей новообраний парламент, ми ж бачимо, що розподіл сил там такий, що спокою там не буде ніякого. Знову будуть політичні бійки, а може, не тільки політичні».

Затягування процесу передусім вигідне Партії регіонів: допоки не почне працювати новий парламент, чиновники від Партії регіонів залишатимуться у своїх кріслах, регіонали й досі не втратили надії на широку коаліцію або ж на ймовірність безкоаліційного парламенту. Таку думку в інтерв’ю Радіо Свобода висловив політичний експерт Сергій Таран.

«Зараз всерйоз розглядається варіант, коли взагалі не буде створено жодного формату коаліції, так званий безкоаліційний парламент. Відповідно, не буде призначений новий Прем’єр-міністр, і старий уряд працюватиме досить довго», – сказав Сергій Таран.

За українським законодавством, нова Верховна Рада має розпочати роботу не пізніше, ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів. А ще через 30 має бути створена парламентсько-урядова більшість.
XS
SM
MD
LG