Доступність посилання

ТОП новини

Затримані під час знесення самовільної забудівлі на Ай-Петрі кримські татари потребують термінової медичної допомоги, стверджують у місцевій владі


Міліція Криму не спростовує і не підтверджує цю інформацію. У вівторок кримська міліція ліквідувала торгове містечко на Ай-Петрі, залучивши для цього до тисячі бійців спецпідрозділу «Беркут» і Внутрішніх військ.

Про це заявив Радіо Свобода заступник голови Бахчисарайської райдержадміністрації Айдер Халілов.

«Міліція діяла дуже жорстоко. Було перевищено силу, яку застосували до людей. Навіть були постріли гумовими кулями. Людей дуже жорстоко побили і відправили до двох відділень міліції – в Лівадії і в Алупці. Приблизно чотири людини зараз перебувають у Лівадійській лікарні з тяжкими травмами. Інші, наскільки нам відомо, зараз на допиті. Стосовно людей, які перебувають у відділку міліції в Алупці, нам відомо, що серед них є поранені і їм не надають медичної допомоги», – стверджує районний урядовець.

Міліція Криму не спростовує і не підтверджує цю інформацію.

В інтерв’ю Радіо Свобода представниця прес-служби управління МВС на півострові заявила, що 28 затриманих наразі перебувають в Ялтинському райвідділі міліції.

Однак представники кримських татар заявляють про 45 затриманих.

У вівторок кримська міліція ліквідувала торгове містечко на Ай-Петрі, залучивши для цього до тисячі бійців спецпідрозділу «Беркут» і Внутрішніх військ.

У прес-службі кримського МВС повідомили, що міліція діяла на виконання рішення суду за позовом дирекції Ялтинського гірсько-лісового природного заповідника щодо знесення «об’єктів незаконної торгівлі», що їх репатріанти збудували на Ай-Петрі самовільно.

Голова Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко назвав знесення об’єктів торгівлі на плато Ай-Петрі «кроком до наведення ладу на цій території».

За його словами, плато Ай-Петрі пропонують включити до складу заповідника.
XS
SM
MD
LG