Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Тбілісі призупинив дію ліцензії на мовлення приватного телеканалу «Імеді» і наклав арешт на майно компанії


Генпрокуратура Грузії, за поданням якої суд закрив телеканал, стверджує про антидержавну діяльність цієї телекомпанії.

Генпрокуратура Грузії, за поданням якої суд закрив телеканал, стверджує про антидержавну діяльність цієї телекомпанії.

Директор телеканалу Бідзіна Бараташвілі вважає, що приводом став виступ в ефірі «Імеді» грузинського бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі, який, на думку влади, закликав до повалення влади в Грузії.

Роботу приватних телеканалів «Імеді» і «Кавкасія» призупинили 7 листопада, у день розгону мітингу опозиції і оголошення надзвичайного стану. Тоді це пояснили тим, що в ефірі цих каналів від гостей студії лунали антидержавні заклики.

Комісар ЄС із питань зовнішніх відносин та Європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер висловила раніше в середу занепокоєння становищем у Грузії, зокрема й закриттям телевізійних станцій.

За її словами, це «не відповідає демократичним цінностям».

Повністю відновити роботу закритих телеканалів, а також скасувати надзвичайний стан уже закликали грузинську владу також США й ОБСЄ.

Також у середу суд у Тбілісі санкціонував арешт екс-міністра оборони Грузії, а нині опозиційного діяча Іраклі Окруашвілі.

Його звинувачують у службовому недбальстві, перевищенні повноважень, відмиванні грошей та здирництві.

Генпрокуратура заявила, що оголошує екс-міністра оборони у розшук і забирає у держбюджет 6 мільйонів доларів, сплачених як застава, оскільки він не з’явився сьогодні на судове засідання.

Гроші заплатили на початку вересня, щоб звільнити опозиціонера з-під варти, куди він потрапив за звинувачення Президента Міхеїла Саакашвілі у спробах фізичного знищення політичних опонентів.

Наразі Окруашвілі перебуває у Німеччині.

Його адвокат Ека Беселія заявила, що екс-міністр не довіряє судовій системі Грузії і навряд чи повернеться.
XS
SM
MD
LG