Доступність посилання

ТОП новини

На порядку денному — Тимошенко


Тетяна Ярмощук Київ, 14 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні депутати знову спробують провести засідання. І проголосувати за кандидатуру Тимошенко-Прем’єра. Порядок денний на сьогодні мали б узгодити на погоджувальній раді.

Перше голосування за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду Прем’єр-міністра відбулося у вівторок. Тоді, щоб посісти це крісло, їй не вистачило одного голосу. Тепер, після того, як Президент вдруге подав кандидатуру Тимошенко до парламенту, коаліція висловлює сподівання, що голосування сьогодні таки відбудеться. Однак відкритим залишається і питання розподілу кадрового складу комітетів. Учора під час консультацій сторони вирішили, що поділять комітети навпіл: 14 – коаліції, і 14 – опозиції.

Партія регіонів лише за комуніста?

Представники ж Партії регіонів заявляють, що почнуть працювати після того, як коаліція погодиться на першого віце-спікера комуніста Адама Мартинюка та вибачиться за звинувачення щодо втручання в систему «Рада» під час голосування за кандидатуру Тимошенко-Прем’єра. Регіоналка Ганна Герман заявила: «У нас єдина проблема – віце-спікер той, якого ми хочемо. І друга проблема – це вибачення за безпідставні звинувачення проти нас».

Успіх голосування залежатиме від дисципліни всередині самої коаліції

На думку ж представників коаліції, опозиція зумисне намагається затягнути час. Представник Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов заявив: «Кожен раз знаходиться якась підстава для того, щоб блокувати трибуну і не давати голосувати. Всьому є межа. Ситуація у державі дуже критична – і фінансова, і економічна, і соціальна. Просто йде процедура затягування часу, як це було два роки тому, коли вони намагалися розвалити таким чином коаліцію демократичних сил».

Успіх голосування за Тимошенко-Прем’єра залежатиме насамперед від дисципліни всередині самої коаліції, переконаний політичний експерт Олександр Палій: «Головна проблема полягає в тому, чи вдасться забезпечити максимально дисципліну тих людей, які будуть голосувати за призначення нового уряду. Тобто, чи не буде замаскована під брак дисципліни відверта корупція, як це вже мало місце».

Розглянути повторне подання Президента на призначення Тимошенко Верховна Рада має до вівторка.
XS
SM
MD
LG