Доступність посилання

ТОП новини

У Пакистані вбили одну з лідерів опозиції Беназір Бгутто


У четвер самогубець підірвав себе на мітингу на підтримку опозиційного екс-прем’єра Пакистану в місті Равалпінді напередодні парламентських виборів, що мають відбутися 8 січня. Загинули ще близько 20 осіб. Убивство Беназір Бгутто засудила Організація Обєднаних Націй і ціла низка країн. Рада Безпеки ООН закликала пакистанський народ утриматися від насильницьких дій задля збереження стабільності. Раніше у четвер щонайменше 4 особи загинули внаслідок стрілянини на ще одному мітингу опозиції в Пакистані. Стрілянина сталася в Ісламабаді під час демонстрації в рамках передвиборчої кампанії партії іншого опозиційного екс-прем’єр-міністра Наваза Шаріфа.


У четвер самогубець підірвав себе на мітингу на підтримку опозиційного екс-прем’єра Пакистану в місті Равалпінді напередодні парламентських виборів, що мають відбутися 8 січня. Загинули ще близько 20 осіб.

У середині жовтня самогубчий вибух на іншому мітингу на підтримку Бгутто вбив майже 150 людей.

У Пакистані оголосили триденну жалобу за Беназір Бгутто. У спеціальному телезверненні президент країни Первез Мушарраф відповідальність за вбивство поклав на терористів і пообіцяв, що їх знищать.

Убивство Беназір Бгутто засудила Організація Обєднаних Націй і ціла низка країн.

Рада Безпеки ООН закликала пакистанський народ утриматися від насильницьких дій задля збереження стабільності. Ухвалену одноголосно заяву зачитав голова Ради Безпеки Мачелло Стратафорі. На терміновому засіданні був присутній Генсек ООН Пан Ґі Мун.

Рада Безпеки також закликала всі країни сприяти уряду Пакистану в пошуках організаторів і виконавців кривавого теракту, «які мають понести заслужене покарання».

Президент США Джордж Буш заявив: «Ми підтримуємо народ Пакистану в його боротьбі з тероризмом і екстремізмом. Ми закликаємо пакистанців заради пам''яті про Беназір Бгутто не відмовлятися від демократії, за яку вона віддала своє життя».

Президент Афганістану Хамід Карзай зазначив: «Мене шокувало повідомлення про те, що донька Пакистану Беназір Бгутто стала жертвою підступного і звірячого нападу ворогів миру і процвітання пакистанського народу і всього мусульманського світу».

Росія сподівається, що Пакистан зробить усі необхідні кроки для забезпечення стабільності, заявив речник російського міністерства закордонних справ Міхаїл Каминін.

В Україні пам’ять Беназір Бгутто вшанувала хвилиною мовчання Верховна Рада.

Раніше у четвер щонайменше 4 особи загинули внаслідок стрілянини на ще одному мітингу опозиції в Пакистані.

Стрілянина сталася в Ісламабаді під час демонстрації в рамках передвиборчої кампанії партії іншого опозиційного екс-прем’єр-міністра Наваза Шаріфа.

За повідомленнями очевидців, стріляли з сусіднього будинку, що належить супротивній політичній партії, яка підтримує Президента Первеза Мушаррафа.

Матеріали до теми:

• У Пакистані оголосили триденну жалобу за лідером опозиції Беназір Бгутто • Президент Пакистану звернувся із телезверненням до нації у зв’язку із вбивством опозиціонерки Беназір Бхутто • Верховна Рада України вшанувала пам’ять Беназір Бгутто хвилиною мовчання, світ засуджує вбивство пакистанської опозиціонерки • Щонайменше 4 людини загинули внаслідок стрілянини на опозиційному мітингу в Пакистані
XS
SM
MD
LG