Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні коаліція знову планує голосувати за Тимошенко-Прем’єра


Тетяна Ярмощук Київ, 12 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) –Прем’єріада триває. Сьогодні коаліціянти мають намір вдруге проголосувати за кандидатуру Тимошенко-Прем’єра. І розглянути це питання БЮТ та НУНС планують першим. Опозиція ж заявляє, що це буде порушенням регламенту.

Спочатку Прем’єр – далі все інше. Саме так, на переконання коаліціянтів, має працювати сьогодні Верховна Рада. Представник «Нашої України – Народної самооборони» Роман Зварич на запитання кореспондентки Радіо Свобода зазначив: «У першу чергу буде Прем’єр. Тоді формуємо Кабмін. Тому що питання включене у порядок денний. Воно не завершене, ми не перейшли до іншого питання. І тому це питання має бути завершене».

Коаліціянти заявляють, що вчорашнє голосування ніяким чином не впливає на формат більшості. А якщо ж опозиція наполягатиме, то Президент може повторно внести кандидатуру Тимошенко у Верховну Раду. Представники ж Партії регіонів наполягають: питання Прем’єр-міністра не може розглядатися першим. Сергій Ківалов заявив: «У Регламенті чітко зафіксовано, що спочатку формується керівництво парламенту, комітети, а потім уряд. Якби ми не відступили від цього, не було б цих непорозумінь. Думаю, у подальшому ми будемо чинити саме так».

Генпрокуратура та СБУ розслідують технічний збій з політичною причиною...

Тим часом коаліціянти звернулися до Генпрокуратури та СБУ щодо ситуації зі вчорашнім голосуванням за Прем’єра. Юлія Тимошенко заявляє про фальсифікацію голосування за свою кандидатуру: «Наша команда запропонувала Партії регіонів, комуністам і блоку Литвина: якщо вони щиро хочуть стабільності в країні, зараз проголосувати по іншій процедурі, яка передбачена парламентом, поіменне голосування або поіменними бюлетенями, або поіменним підняттям рук. Це є норма регламенту, яка не потребує його зміни. Але вони категорично відмовилися, це підтверджує, що голосування було грубо, злочинно сфальсифіковане».

Коаліціянти не виключають, що повторно за кандидатуру Юлії Тимошенко можуть голосувати або бюлетенями, або з рук, оскільки не довіряють системі «Рада».

Учора Юлії Тимошенко не вистачило одного голосу, щоб стати Прем’єр-міністром. За словами представників коаліції, не спрацювали дві картки для голосування. А під час переголосування не спрацювала картка одного з депутатів, а спікеру Арсенію Яценюку технічно перешкодив проголосувати депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов.

Матеріали до теми:

• Одного голосу наразі не вистачило Юлії Тимошенко, щоб стати Прем’єр-міністром • СБУ створила слідчу групу для з’ясування обставин збою системи «Рада» • Чому ВР не проголосувала за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем’єра і як розвиватимуться події далі? • Прем’єр не прем’єр? У вівторок Юлія Тимошенко так і не стала головою українського уряду • Тимошенко не балотуватиметься у Президенти за умови, якщо вона стане Прем’єром
XS
SM
MD
LG