Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко: У вівторок парламент обов’язково затвердить прем’єра та, ймовірно, і склад уряду


У п’ятницю Верховна Рада не змогла обрати президію та розподілити парламентські комітети.


«Наша демократична команда звернулася до опозиційних фракції з такою пропозицією, що дві найменші фракції, а їм сьогодні по квоті потрібно мати один комітет у парламенті, обирають першими поза конкурсом. Блок Литвина обирають першими, комуністи – другими. І вони мають два найпотужніших комітети у ВР», – заявила лідерка БЮТу Юлія Тимошенко.

У п’ятницю Верховна Рада не змогла обрати президію та розподілити комітети.

Коаліція демократичних сил має намір віддати опозиції посаду першого віце-спікера.

При цьому Коаліція виступає проти кандидатури комуніста Адама Мартинюка на цю посаду.

Представник НУНСу Роман Зварич заявив: «Ми зараз стали принципово на тій позиції, що Адам Іванович, як представник Компартії, яка ідеологічно і світоглядно абсолютно на цілком протилежних позиціях до тих позицій, на яких ми стоїмо, не може бути. Принаймні ми не будемо голосувати за цю кандидатуру».

Такий підхід Партія регіонів називає неадекватним. Тарас Чорновіл зазначив: «Ми готові. Але у такому випадку це означає, що опозиція сама визначається, хто буде ця людина. А це означає так, що ми віддали, але ми самі вирішимо кого ви маєте обрати. Вибори при радянській системі, ви можете обирати, але партія скаже кого. Тому, звісно, що це не є адекватним».

Коаліція заявляє, що у вівторок робота продовжиться не залежно від того, чи визначиться опозиція з кандидатурою першого віце-спікера.

Водночас Тимошенко, кандидат на посаду прем’єра, пообіцяла врахувати в програмі діяльності свого уряду положення передвиборної програми Блоку Литвина.

Лідер цієї політичної сили Володимир Литвин допускав, що блок підтримає кандидатуру Тимошенко на посаду прем''єра, якщо програмні положення його партії врахують в урядовій програмі.

Матеріали до теми:

• Коаліція пропонує, опозиція не бере. Чи визначиться опозиція з кандидатурою віце-спікера? • Віктор Ющенко: Верховна Рада може проголосувати за прем’єра, а потім ухвалити пакет першочергових законопроектів • Прем’єр чи закони? Яке з цих питань парламент розгляне першим? • Олександр Турчинов: Голосування щодо обрання Юлії Тимошенко прем’єром може відбутися у вівторок • Віктор Ющенко: Верховна Рада може проголосувати за прем’єра, а потім ухвалити пакет першочергових законопроектів • Віктор Ющенко вніс до парламенту подання про призначення Юлії Тимошенко на посаду прем’єр-міністра • Михайло Чечетов: Партія регіонів не претендує на посаду першого віце-спікера
XS
SM
MD
LG