Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада у п’ятницю продовжить засідання розглядом питання розподілу парламентських комітетів


У четвер депутати заслухали звіти служб, котрі перевіряли функціонування електронної системи «Рада». Заступник голови СБУ Микола Герасименко заявив, що остаточні висновки щодо можливого втручання в систему «Рада» зроблять після детальної перевірки. Також депутати розглянули кількість парламентських комітетів, збільшивши їх із 26 до 27 – створено комітет з питань податкової й митної політики. Коаліція та опозиція домовилися, що спочатку проголосують за розподіл комітетів, а далі перейдуть до питання щодо Прем’єр-міністра.


У четвер депутати заслухали звіти служб, котрі перевіряли функціонування електронної системи «Рада».

Також депутати розглянули кількість парламентських комітетів, збільшивши їх із 26 до 27 – створено комітет з питань податкової й митної політики. Тепер мають розглянути вже питання про персональний склад комітетів.

Коаліція та опозиція домовилися у четвер, що спочатку проголосують за розподіл комітетів, а далі перейдуть до питання щодо Прем’єр-міністра.

За ухвалення такого порядку денного проголосували 272 депутатів.

******** Заступник голови Служби безпеки України Микола Герасименко заявив у Верховній Раді, що остаточні висновки щодо можливого втручання в систему «Рада» зроблять після детальної перевірки. За його словами, для з’ясування цієї ситуації є ще 8 днів.

У вівторок, для обрання Юлії Тимошенко прем’єром не вистачило одного голосу. «За» проголосували 225 депутатів. При цьому під час голосування за Тимошенко, за твердженням депутатів від БЮТУ і НУНСу, не спрацювали дві картки для голосування. А під час переголосування – не спрацювала картка одного з депутатів, а спікеру Арсенію Яценюку перешкодив проголосувати депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов.

Арсеній Яценюк заявив, що має намір звернутися до парламентського регламентного комітету після його створення з приводу ситуації з його карткою для голосування.

Як наголосив Голова Верховної Ради, йдеться про репутацію однієї з найбільших гілок української влади – законодавчої: «Який приклад ми показуємо 47 мільйонам українців, що депутат один в одного право голосу відбирає?»

******** Коаліція звинувачує опозицію у затягуванні голосування за кандидатуру Прем’єр-міністра

«Бютівець» Олександр Турчинов заявив: «Коли б вони дійсно хотіли б засвідчити, що там не вистачає голосів, вони б дали можливість нам проголосувати ще у вівторок. Кожен раз знаходиться якась підстава для того, щоб блокувати трибуну і не давати голосувати. Всьому є межа. Ситуація у державі дуже критична, і фінансова, і економічна, і соціальна».

Опозиція звинувачення відкидає і заявляє, що коаліція сама затягує, щоб доузгодити розподіл міністерських крісел.

Матеріали до теми:

• Хто заважає Тимошенко стати прем’єром?

• Почнуть консультаціями. А чим закінчать? • Що стоїть за останніми подіями у Верховній Раді? (Прямий ефір) • Голосування за прем’єра: дубль два! • Одного голосу наразі не вистачило Юлії Тимошенко, щоб стати Прем’єр-міністром • СБУ створила слідчу групу для з’ясування обставин збою системи «Рада» • Чому ВР не проголосувала за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем’єра і як розвиватимуться події далі? • Прем’єр не прем’єр? У вівторок Юлія Тимошенко так і не стала головою українського уряду • Тимошенко не балотуватиметься у Президенти за умови, якщо вона стане Прем’єром
XS
SM
MD
LG