Доступність посилання

ТОП новини

Путін оголосив своїм спадкоємцем Медведєва


Василь Зілгалов Прага, 10 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Після неочікуваної появи на чолі виборчого списку партії «Єдина Росія» Владімір Путін здійснив сьогодні більш прогнозований крок: він оголосив першого віце-прем’єра Дмітрія Медведєва, якого ще називають чоловіком «з дитячим виразом обличчя», своїм спадкоємцем на посаді президента Росії. Кремлівське схвалення кандидатури Медведєва, як стверджують спостерігачі, фактично гарантує 42-річному спадкоємцеві перемогу на виборах президента Росії 2 березня 2008 року.

Дмітрій Медведєв
(RadioSvoboda.Ua)
З одного боку, оголошення Путіним кандидатури Медведєва не стало неочікуваним. Глава Кремля підняв на одну висоту двох ймовірних кандидатів на спадкоємця: спочатку Дмітрія Медведєва, а потім колишнього міністра оборони Сєрґєя Іванова.

Сьогодні на зустрічі лідерів чотирьох партій: «Єдиної Росії», «Справедливої Росії», Аграрної партії та «Громадянської сили» — Владімір Путін погодився з їхнім визначенням саме кандидатури Дмітрія Медведєва.

Владімір Путін: «Я знаю Дмітрія Медведєва впродовж понад 17 років. Ми дуже близько співпрацювали разом всі ці роки, і я повністю підтримую цей вибір».

Несподіваним стало те, що саме 10 грудня Путін оголосив про свій вибір, бо очікували, що він зробить це 17 грудня на з’їзді «Єдиної Росії», яка набрала на нещодавніх виборах до Державної Думи понад дві третини голосів.

Медведєв політично безпечний для Путіна

Аналітики вважають зрозумілим вибір саме кандидатури Медведєва, бо цей політик є повністю лояльним до Владіміра Путіна.

Аналітик Радіо Свобода Роберт Коалсон зазначив: «Основою майбутнього правління Медведєва є підтримка Путіна. Серед усіх прогнозовано ймовірних кандидатів на можливого спадкоємця Путіна цей чи не найменш харизматичний і є одним із найменш жвавих. Фактично, я думаю, що він був вибраний з цієї причини тому, що не може ніколи затінити самого Путіна. Попри те, що Медведєв відносно молодий і виглядає досить енергійним, він фактично є досить безликою людиною в уряді».

Як і в багатьох членів команди Путіна корені Медведєва з Санкт-Петербурга. Він народився у місті на Неві 1965 року. Тут же закінчив університет у 1987 році. На початку 90-х Дмітрій Медведєв працював у санкт-петербурзькій мерії, у відділі зовнішніх відносин, який очолював сам Владімір Путін.

У 2000 році Медведєв очолював першу президентську передвиборну кампанію Путіна у ролі начальника штабу і тоді ж став, у винагороду, керівником кремлівської адміністрації. Він також був призначений головою правління найбільшого російського газового гіганта «Ґазпрому». Через два роки після приходу на посаду глави адміністрації Кремля, у 2003 році, Дмітрій Медведєв був призначений першим віце-прем’єром російського уряду, де відповідав за соціальний блок, гуманітарні та аграрні проблеми.

Кум колишнього сірого кардинала в Україні

Медведєв бере цукерку з рук Прем’єра України Віктора Януковича
(5.ua)
На відміну від ветерана КДБ Сєрґея Іванова, який часто проявляє себе як жорстка воєнна і дипломатична сила Кремля, Медведєв виступає перед росіянами як людина м"якша. Навіть в Україні його запам’ятали не лише як кума колишнього сірого кардинала українського президента Леоніда Кучми Віктора Медведчука, але й як такого, що мирно бере цукерочку з рук Прем’єра України Віктора Януковича, тоді як сам Путін досить різко відмовився від такого ж пригощання на одній із київських святкових трибун.

Оглядачі вважають, що вибір Путіним саме Медведєва означає бажання Владіміра Владіміровича й надалі, після 2 березня 2008 року, тримати в Росії все під своїм контролем.

XS
SM
MD
LG