Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада відновить роботу у форматі консультацій у четвер вранці


Таке рішення ухвалили на засіданні Погоджувальної ради, в якому взяли участь представники всіх п''яти фракцій парламенту. У середу Верховна Рада так і не змогла зібратися на засідання – представники Партії регіонів заблокували трибуну. Очікувалося чергове голосування щодо кандидатури Юлії Тимошенко на посаду прем''єр-міністра. Президент Віктор Ющенко знову подав її кандидатуру на розгляд Верховної Ради. У вівторок для обрання Юлії Тимошенко прем’єром не вистачило одного голосу. Під час голосування за Тимошенко не спрацювали дві картки для голосування. А під час переголосування – не спрацювала одна картка, а спікеру Яценюку перешкодив проголосувати депутат від Партії регіонів.


Таке рішення ухвалили на засіданні Погоджувальної ради, в якому взяли участь представники всіх п''яти фракцій парламенту.

У середу Верховна Рада так і не змогла зібратися на засідання – представники Партії регіонів заблокували трибуну.

Очікувалося чергове голосування щодо кандидатури Юлії Тимошенко на посаду прем''єр-міністра.

Президент Віктор Ющенко знову подав її кандидатуру на розгляд Верховної Ради.

У вівторок, для обрання Юлії Тимошенко прем’єром не вистачило одного голосу. «За» проголосували 225 депутатів. При цьому під час голосування за Тимошенко, за твердженням депутатів від БЮТУ і НУНСу, не спрацювали дві картки для голосування. А під час переголосування – не спрацювала картка одного з депутатів, а спікеру Арсенію Яценюку перешкодив проголосувати депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов.

Не брали участі у голосуванні три фракції – Партії регіонів, КПУ і Блоку Литвина.

Коаліція демократичних сил наполягає, щоб чергове голосування за прем’єра відбулося шляхом або голосування бюлетенями або підняттям рук.

Представник «Нашої України – Народної самооборони» Роман Зварич зазначив: «Одна із статтей, де мова йде про процедурні рішення, дозволяє Верховній Раді перейти на таке голосування і для цього потрібно лише 150 голосів. Я думаю, що ми можемо це застосувати, або іменні бюлетені, або підняття рук».

Натомість опозиція не підтримує такого голосування. Представник Партії регіонів Ярослав Сухий заявив: «Якщо така пропозиція, встати, сісти, то ви собі уявіть таку ситуацію, що ми будемо вимагати, щоб всі послідуючі голосування по законах, внесення змін та доповнень у закон про котів та собак, м’ясо та молоко й інші консерви, так само б ця коаліція голосувала, встав, показався і сів. Ну це ж дурниця, це абсурд».

А інший представник Партії регіонів Володимир Макеєнко заявив про вимоги «регіоналів» щодо порядку голосування: «Є Регламент. Згідно з Регламентом обираються спочатку керівні органи Верховної Ради, Голова ВР, перший заступник і заступник. Далі – обираються комітети. А вже наступне питання – це обрання Прем’єр-міністра».

Матеріали до теми:

• Хто заважає Тимошенко стати прем’єром? • Що стоїть за останніми подіями у Верховній Раді? (Прямий ефір) • Голосування за прем’єра: дубль два! • Одного голосу наразі не вистачило Юлії Тимошенко, щоб стати Прем’єр-міністром • СБУ створила слідчу групу для з’ясування обставин збою системи «Рада» • Чому ВР не проголосувала за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем’єра і як розвиватимуться події далі? • Прем’єр не прем’єр? У вівторок Юлія Тимошенко так і не стала головою українського уряду • Тимошенко не балотуватиметься у Президенти за умови, якщо вона стане Прем’єром
XS
SM
MD
LG