Доступність посилання

ТОП новини

Президент у Сімферополі представить свого нового постійного представника у Криму


Володимир Притула Симферополь, 22 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні Президент України Віктор Ющенко здійснить робочу поїздку до Криму. Заплановано, що глава держави проведе нараду з адміністративно-господарським активом Автономної Республіки Крим. Під час наради Віктор Ющенко представить нового постійного представника Президента України в Криму. Також Президент зустрінеться із ректорами вищих навчальних закладів та візьме участь у спільному телевізійному проекті ДТРК «Крим» і Чорноморської ТРК під назвою «Президент України: Кримський акцент».

Учора ввечері стало відомо, що Президент Віктор Ющенко своїм Указом призначив Віктора Шемчука постійним представником глави держави в Автономній Республіці Крим. Указ розміщений на офіційному сайті Президента України. Сьогодні Віктор Ющенко представить Віктора Шемчука на нараді з адміністративно-господарським активом автономії у Сімферополі.


Віктор Шемчук народився у 1970 році в Тернополі. Закінчив юридичний факультет Львівського державного університету імені І.Франка. Державний радник юстиції 3-го класу, з березня 2005 року обіймав посаду прокурора Криму. У січні нинішнього року Віктор Шемчук заявив, що керівництво Генпрокуратури України запропонувало йому написати рапорт про звільнення і перевестися на роботу в інший регіон держави, але він відмовився від цього.

20 лютого перший заступник Генерального прокурора України Сергій Винокуров представив колегії Прокуратури Криму нового главу відомства Володимира Гальцова, наказом Генпрокуратури відповідно до рішення Печерського суду м. Києва поновленого на посаді прокурора АРК. Раніше Володимир Гальцов працював у Донецьку.

Віктор Шемчук зарекомендував себе принциповим і послідовним прокурором, який особливу увагу приділяв питанням боротьби із порушеннями у земельній справі. Одним із останніх кроків у прокурорському крісті було опротестування рішення Ради міністрів автономії про виділення більш як 120 гектарів землі на Південному узбережжі Криму під зведення там гольф-клубу фірмі, яка належить одному з лідерів Партії регіонів Антону Пригодському.

Раніше постійним представником Президента України в Криму був міліцейський генерал Геннадій Москаль, якого Віктор Ющенко призначив на посаду заступника голови Служби безпеки України.
XS
SM
MD
LG