Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко здійснює візит до Брюсселя


Наталія Вікуліна Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко розпочинає в понеділок дводенний візит до Брюсселя, під час якого вона зустрінеться з найвищими посадовцями Євросоюзу. Тимошенко має обговорити з ними інтеграцію України до ЄС та інші питання. Після обрання Тимошенко керівником українського уряду найвищі чиновники Євросоюзу вже заявляли, що з нетерпінням очікують на тісну співпрацю з новим Прем’єр-міністром і новим урядом України. Вони також висловили сподівання, що Україна проведе необхідні реформи і забезпечить політичну стабільність.


Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко розпочинає в понеділок дводенний візит до Брюсселя, під час якого вона зустрінеться з найвищими посадовцями Євросоюзу. Тимошенко має обговорити з ними інтеграцію України до ЄС та інші питання.

Тимошенко зустрінеться з шістьма високими чиновниками Євросоюзу. Вона розпочне свій візит із зустрічі з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу. У понеділок голова українського кабінету також зустрінеться з головою Комітету з закордонних справ Європарламенту Яцеком Саріушем-Вольським, виступить із промовою на цьому комітеті та проведе зустріч із головою Європарламенту Гансом-Ґертом Петтерінґом.

У Європарламенті Юлія Тимошенко має зосередитися на питаннях інтеграції України до Євросоюзу, а також презентувати програму українського уряду. Принаймні в певних європарламентарів лідерка БЮТ користується безумовною симпатією.

Курс на Європу

Сама ж Тимошенко переконує європейських народних обранців, що Київ не звертатиме зі шляху до Європи. Ось що вона сказала під час візиту до Європарламенту два роки тому: «Безумовно, європейський вибір України був задекларований чітко під час виборів Президента Ющенка. І сьогодні ми робимо і будемо робити все послідовне і зрозуміле для того, щоб Україна пройшла той шлях. Ми усвідомлюємо, що це непростий шлях, ми усвідомлюємо, що це нешвидкий шлях, що це шлях напруженої роботи, порозуміння, вибудови стосунків, і ми готові його долати спільними з президентом зусиллями».

Під час другого дня візиту до Брюсселя, у вівторок, Юлія Тимошенко зустрінеться з Комісаром ЄС із зовнішніх відносин і політики сусідства Бенітою Ферреро-Вальднер, Комісаром ЄС із торгівлі Пітером Мандельсоном, Верховним представником ЄС зі спільної зовнішньої політики й політики безпеки Хав’єром Соланою.

Окрім європейської інтеграції України, Тимошенко має обговорити майбутнє енергетичної співпраці Києва і Євросоюзу, ратифікацію і імплементацію Україною Конвенції ЮНЕСКО з захисту і підтримки культурної розмаїтості, політику з охорони здоров’я.

На зустрічі з Комісаром ЄС з торгівлі мова обов’язково має зайти про вступ Києва до Світової організації торгівлі і про запланований початок переговорів щодо угоди про вільну торгівлю між Україною та Євросоюзом.

На Тимошенко в Брюсселі чекають із нетерпінням

Прес-секретар комісара Пітер Пауер у розмові з Радіо Свобода заявив: «Ми з великим нетерпінням очікуємо на візит українського Прем’єр-міністра до Брюсселя 29 січня. І ці питання, безсумнівно, будуть предметом дискусії на цих зустрічах».

Після обрання Тимошенко керівником українського уряду найвищі чиновники Євросоюзу вже заявляли, що з нетерпінням очікують на тісну співпрацю з новим Прем’єр-міністром і новим урядом України. Вони також висловили сподівання, що Україна проведе необхідні реформи і забезпечить політичну стабільність.
XS
SM
MD
LG