Доступність посилання

ТОП новини

МЗС затвердило план дій щодо інформування українців про євроатлантичну інтеграцію


Про це сьогодні повідомив міністр закордонних справ Володимир Огризко.

Про це сьогодні повідомив міністр закордонних справ Володимир Огризко: «Там передбачено безліч цікавих заходів, які передбачають і випуск тих чи інших інформаційних матеріалів, візити наших журналістів за кордон, приїзд закордонних журналістів в Україну для того, щоб розказувати і показувати, що таке Україна. Вони передбачають низку конференцій і колоквіумів. Слава Богу, цього року в нас є нарешті гроші, які нам виділив уряд і якими ми, безумовно, скористаємось».

Тим часом віце-прем’єр Григорій Немиря назвав звернення чільників України до керівників НАТО одним із найважливіших кроків до здійснення євроатлантичної інтеграції України.

За його словами, попереду – скоординована робота усіх гілок влади і суспільства для вироблення відповідних стандартів у всіх сферах життя.

«Важливо мати реалістичну часову рамку. І у даному випадку час або дата – це є вторинне питання. Головне – що є послідовність кроків, урядова програма, що базується на коаліції. Лист, який є наступним кроком після прийняття консенсусу на уряді, і тепер є відповідний процес, де є 2 чинники: є Україна і є НАТО» – сказав віце-прем’єр Григорій Немиря. .

Минулого місяця Президент України, прем’єр і спікер звернулися з листом до Генерального секретаря НАТО, в якому заявили, що Україна розраховує на приєднання до Плану дій щодо членства в Альянсі під час наступного саміту Україна-НАТО в Бухаресті в квітні цього року.
XS
SM
MD
LG