Доступність посилання

ТОП новини

Візит Юлії Тимошенко до Росії зміцнить її політичні позиції, вважають експерти


Так вважають експерти Агентства моделювання ситуацій. За їхніми словами, нинішній візит Прем''єр-міністра до Москви сприятиме також актуалізації голови уряду серед російської еліти як представника української влади. «Це може означати, що в Москві Тимошенко пройде остаточну актуалізацію, як представник нової української влади, що повноправно представляє інтереси України», – вважає заступник директора агентства Олексій Голобуцький. На його думку, для Тимошенко цей візит був настільки принциповий, що вона пішла на відкриту конфронтацію з різного роду групами впливу навколо Президента. Юлія Тимошенко відвідує Москву 20-21 лютого.


Так вважають експерти Агентства моделювання ситуацій. За їхніми словами, нинішній візит Прем''єр-міністра до Москви приятиме також актуалізації голови уряду серед російської еліти як представника української влади. «Це може означати, що в Москві Тимошенко пройде остаточну актуалізацію, як представник нової української влади, що повноправно представляє інтереси України», – вважає заступник директора агентства Олексій Голобуцький.

На його думку, повідомляють «Українські новини», для Тимошенко цей візит був настільки принциповий, що вона пішла на відкриту конфронтацію з різного роду групами впливу навколо Президента.

Олексій Голобуцький також зазначив, що спроби Секретаріату Президента перешкодити візиту прем''єра в Москву привели до прямо протилежного результату. «Водночас, ми бачимо, до чого це призвело: Тимошенко не тільки поїхала, в й зуміла привернути до свого візиту максимальну увага громадськості й експертного співтовариства, причому не тільки українського», – сказав він.

Політолог вважає, що Тимошенко, швидше за все, не буде піддавати ревізії укладені домовленості Президента Росії Володимира Путіна й Президента Віктора Ющенка.

«Однак їй однозначно є що сказати Путіну, який незабаром стане прем''єр-міністром. Саме він буде надалі формувати стратегію газових відносин з Україною», – резюмував експерт.

Юлія Тимошенко відвідує Москву 20-21 лютого.

20 лютого прем''єр-міністр Росії Віктор Зубков і Юлія Тимошенко проводять переговори й обговорюють стан і перспективи розвитку двостороннього торгово-економічного співробітництва.

Матеріали до теми:

• Президент звинувачує уряд у саботажі
XS
SM
MD
LG