Доступність посилання

ТОП новини

Угода чи подальше блокування Верховної Ради?


Тетяна Ярмощук Київ, 3 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Чи розв’яже нинішній понеділок шеститижневу блокаду Верховної Ради? Сьогодні лідери парламентських фракцій збираються, щоб обговорити та підписати політичну угоду. Якщо це станеться, то наступне засідання парламенту відбудеться вже завтра.


Текст політичної угоди узгоджений. Сьогодні цей документ запропонують підписати представникам усіх політичних сил. А після цього депутати зберуться на погоджувальну раду, щоб узгодити порядок денний.

Опозиція заявляє, що розблокує роботу парламенту лише у випадку, якщо постанова про НАТО стоятиме у порядку денному першою.

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович напередодні заявив: «Якщо буде проголосована постанова, яку запропонує опозиція, ми будемо йти разом із коаліцією до розгляду всіх інших питань, пріоритетність яких ми визначимо спільно».

Розглядатимуть єдиний документ щодо НАТО?

За словами спікера Арсенія Яценюка, постанова щодо НАТО і справді стоятиме у порядку денному першою. А розглядатимуть парламентарі єдиний документ, який узгодили представники чотирьох фракцій.

«Ухвалене рішення відкликати всі постанови і внести одну, яка підписана тими представниками фракцій, що брали участь у даній робочій групі, окрім комуністів, і відповідно проголосувати за текст цієї постанови», – заявив Арсеній Яценюк.

Узгоджений проект постанови має задовольнити представників усіх політичних сил у парламенті, зазначає бютівець Микола Томенко: «Рішення про вступ України у НАТО ухвалюється лише за наслідками всеукраїнського референдуму, який може проводитися за народною ініціативою відповідно до Закону «Про всеукраїнський референдум».

Блокада роботи Верховної Ради триває шість тижнів. Опозиція вимагала відкликати підпис спікера під листом щодо приєднання України до плану дій з членства у НАТО та провести референдум про вступ України до Альянсу.

Матеріали до теми:

• Арсеній Яценюк: Робоча група узгодила текст політичної угоди про розблокування роботи парламенту
XS
SM
MD
LG