Доступність посилання

ТОП новини

Уряд не має наміру скасовувати зовнішнє тестування випускників шкіл


При цьому, як повідомляє прес-служба уряду, Кабінет міністрів хоче перевірити дотримання прав абітурієнтів при проведенні оцінювання. Уряд виступає за апробацію системи зовнішнього тестування перед її запровадженням. І поки її не вдосконалять, у дітей повинен бути вибір – або тести, або вступні іспити до вишів, заявляють у Кабміні. У середу, за словами Прем''єр-міністра Юлії Тимошенко, уряд збирається дати реальну оцінку стану підготовки до тестування і хоче почути думку громадськості. У понеділок Президент Віктор Ющенко розкритикував Кабмін за затягування розгляду готовності до проведення зовнішнього тестування.


При цьому, як повідомляє прес-служба уряду, Кабінет міністрів хоче перевірити дотримання прав абітурієнтів при проведенні оцінювання.

Уряд виступає за апробацію системи зовнішнього тестування перед її запровадженням. І поки її не вдосконалять, у дітей повинен бути вибір – або тести, або вступні іспити до вишів, заявляють у Кабміні.

У середу, за словами Прем''єр-міністра Юлії Тимошенко, уряд збирається дати реальну оцінку стану підготовки до тестування і хоче почути думку громадськості.

Тим часом міністр освіти Іван Вакарчук запевнив, що тестування з української мови та літератури, призчене на 22 квітня, відбудеться.

За його словами, у середу на засіданні уряду обговорюватимуть перебіг самого оцінювання, а рішень про скасування не буде, тому і наступні етапи тестування відбудуться.

У понеділок Президент Віктор Ющенко розкритикував Кабмін за затягування розгляду готовності до проведення зовнішнього тестування.

Як заявила речниця глави держави Ірина Ванникова, Віктор Ющенко здивований, що за день до проведення тестування «уряд має намір з’ясовувати стан готовності його проведення».

Президент висловив сподівається, що прем’єр не скасує проведення зовнішнього тестування, а зробить все необхідне для того, щоб «зусилля школярів та їхніх батьків і вчителів не були даремними».

Цього року вперше скасували вступні іспити до вишів. Вищі навчальні заклади зобов’язали приймати абітурієнтів на основі конкурсу за результатами тестування.

Незалежне тестування, яке має розпочатися завтра з предмету української мови і літератури, триватиме понад місяць. Вони є обов’язковим для усіх.

Наступні тести, за графіком Українського центру оцінювання якості освіти складатимуть: з математики – 29 квітня, 7 травня – з історії України, 14 травня – із всесвітньої історії, 16 травня – з хімії, 23 травня – географії, 26 травня – фізики, 28 травня – біології, 2 червня – основ правознавства, 3 червня – основ економіки, 4 червня – закордонної літератури.

Депутати від Партії регіонів зареєстрували у Верховній Раді проект постанови, якою пропонують дозволити учням вибирати, яким чином оцінювати знання: складати іспити чи проходити тестування.

Матеріали до теми:

• Міністр освіти й науки заявляє про готовність його відомства провести незалежне тестування випускників шкіл, що бажають вступати до вишів • Громадянська мережа «Опора» просить уряд не скасовувати завтрашнє незалежне зовнішнє тестування для випускників шкіл
XS
SM
MD
LG