Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко закликає припинити інтриги довкола підготовки Євро-2012


Президент сьогодні у Львові взяв участь у роботі координаційної ради міст України і Польщі, які прийматимуть матчі Чемпіонату в 2012 році.


Президент сьогодні у Львові взяв участь у роботі координаційної ради міст України і Польщі, які прийматимуть матчі Чемпіонату в 2012 році.

Євро-2012 – це виклик для України; у червні цього року УЄФА вирішить, чи прийматиме Україна матчі Чемпіонату, тому сьогодні важливо забути про політичні протистояння, заявив Віктор Ющенко.

Він закликав до більш тісної консолідації між українськими владними інституціями у процесі підготовки до чемпіонату.

Глава держави зазначив, що перший рік підготовки до проведення ЄВРО- 2012 Україна і Польща провели плідно.

«За рік, що минув, я думаю, обидві сторони можуть підвести жирну лінію щодо завершення підготовчого етапу. В цілому ми пройшли його досить гідно, проведено колосальну роботу, створено відповідні інституції, сформовано плани», – сказав Віктор Ющенко.

Водночас президент Федерації футболу України Григорій Суркіс заявив, що проекти усіх українських стадіонів не відповідають повністю вимогам УЄФА. Це також стосується і аеропортів.

До 5 травня до УЄФА мають бути надані переліки всіх об’єктів, а також джерела фінансування і списки відповідальних осіб, зазначив Григорій Суркіс. За його словами, наразі надто мало зроблено в Україні в процесі підготовки до Євро-2012.

Сьогодні у Львові Україна і Польща створили Раду міст-учасників Євро-2012.

Одним із завдань новоствореної ради є обмін досвідом, взаємна підтримка й спільне відстоювання інтересів міст у відносинах із центральною владою та УЄФА.

Приймати Чемпіонат Європи з футболу в 2012 році мають Київ, Львів, Донецьк, Дніпропетровськ, Варшава, Гданськ, Вроцлав і Познань. А Одеса, Харків, Краків і Хожув – резервні міста.

Матеріали до теми:

• Євген Червоненко: «Моїм головним гаслом було: від’єднайте Євро-2012 від політики взагалі. Друге гасло: вам в таксі що важливо – «шашечки» чи їхати»
XS
SM
MD
LG