Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко таки збирається провести у вівторок приватизацію Одеського припортового заводу


Прем''єр Юлія Тимошенко пообіцяла іноземним інвесторам провести чесну і відкриту приватизацію, почавши її з приватизації Одеського припортового заводу.


Прем''єр Юлія Тимошенко пообіцяла іноземним інвесторам провести чесну і відкриту приватизацію, почавши її з приватизації Одеського припортового заводу.

«В Україні зроблено все, щоб процедури купівлі-продажу, приватизації, ліцензування були поставлені на відкриту основу без будь-яких вкраплень корупційних процедур», – заявила вона, виступаючи перед учасниками «Українського інвестиційного форуму», що проходить у рамках бізнесу-форуму ЄБРР у суботу в Києві.

«На вівторок ми намітили найпрозорішу приватизацію за всі останні 17 років», – підкреслила Тимошенко, маючи на увазі конкурс з продажу ОПЗ. Вона зазначила, що, «на жаль, більшість флагманів українського виробництва вже давно продані в кулуарах». «Сьогодні, щоб прийти до прозорих процесів приватизації, потрібно ламати багато систем. Однак ми зробимо так, що вся приватизація буде чесною і прозорою», – підкреслила вона. Прем''єр також зазначила, що уряд працює над забезпеченням автоматизованої системи відшкодування податку на додану вартість.

«Я чекаю часу, що наближається з кожним тижнем, коли ми знімемо з податкової адміністрації ручне управління», – додала Тимошенко.

Вона також звернула увагу інвесторів на те, що при уряді створено раду інвесторів, яка вже розробила 2 законопроекти – «Про концесії» і «Про державно-приватне партнерство», які, за словами прем''єра, дозволять залучити «досить великі інвестиції» в організацію проведення в Україні чемпіонату «Євро-2012».

Вона розповіла, що готуються зміни до Конституції, що дозволять реформувати судову систему, очистити її від корупціонерів.

«Ми знаємо, як звільнити суддів від комерційного й адміністративного впливу, забезпечити відповідальність за ухвалення свідомо неправомірних рішень», – сказала Тимошенко, зазначивши: «Усі зміни в даний момент погоджуються з різними політичними командами у Верховній Раді, різними гілками влади». «Без правосуддя буде дуже важко розвивати інвестиційний клімат в Україні», – констатувала вона. Також прем''єр звернула увагу на те, що Україна почала переговори з Європейським Союзом про створення повноформатної зони вільної торгівлі.

***


У п’ятницю голова РНБО Раїса Богатирьова з приводу приватизації ОПЗ заявила: «Переконана, що цей конкурс не відбудеться, оскільки немає сьогодні таких інвесторів, які б могли взяти участь у конкурсі, що не має юридичних і правових підстав. І той спосіб зміни голови фонду держмайна, визначений у Конституції, буде дотриманий. Підтвердженням того, що у такий спосіб діятимуть усі гілки влади, є те, що сьогодні на засіданні Верховної Ради це питання було зняте», – заявила у п’ятницю Секретар РНБО Раїса Богатирьова.

Призначений урядом виконувач обов’язків голови Фонду Андрій Портнов розпорядився провести конкурс з продажу ОПЗ 20 травня і назвав три компанії, які на претендують на підприємство.

Тим часом, Президент Віктор Ющенко дав доручення до ранку понеділка профінансувати Фонд державного майна, щоб усі його працівники отримали заробітну плату.

Фінансування Фонду держмайна, за словами його голови Валентини Семенюк-Самсоненко, припинили одразу після того, яка Юлія Тимошенко представила Андрія Портнова.
XS
SM
MD
LG