Доступність посилання

ТОП новини

Владна партія Грузії може отримати конституційну більшість у парламенті


Після підрахунку понад 90 відсотків бюлетенів Єдиний національний рух набирає майже 60 відсотків голосів за партійними списками, за якими обирають половину парламенту. Водночас у цієї партії значні здобутки і в мажоритарних округах, у яких обирають другу половину.

Після підрахунку понад 90 відсотків бюлетенів Єдиний національний рух набирає майже 60 відсотків голосів за партійними списками, за якими обирають половину парламенту.

Водночас у цієї партії значні здобутки і в мажоритарних округах, у яких обирають другу половину.

Відтак Центрвиборчком Грузії прогнозує, що Єдиний національний рух отримає дві третини зі 150 місць у парламенті.

За головний блок опозиційних партій проголосували менше від 18 відсотків виборців, до парламенту проходять і ще дві опозиційні партії.

Спостерігачі Міжнародної місії від ОБСЄ, Парламентських асамблей Ради Європи і НАТО та Європарламенту назвали парламентські вибори «недосконалими», але відзначили великий поступ.

Словенія, яка головує в Євросоюзі, вважає вибори обнадійливими, а українські спостерігачі зазначили, що не зафіксували серйозних порушень.

Грузинська опозиція стверджує, що влада фальсифікувала результати голосування на користь партії президента Міхеїла Саакашвілі, і погрожує масовими протестами.

Матеріали до теми:

• Пропрезидентський Єдиний національний рух із великим відривом продовжує лідирувати на парламентських виборах у Грузії • Грузинська опозиція не визнаватиме результатів виборів і погрожує відмовитись від роботи у новому парламенті

• У Грузії партія Міхеїла Саакашвілі зберегла більшість у парламенті • Президент Грузії заявляє про перемогу своєї партії на парламентських виборах • Вибори в Грузії: влада знову перемагає, опозиція знову не вірить • Грузія після парламентських виборів: опозиція погрожує акціями протесту

• Грузія в пошуках конструктивної опозиції посеред поляризованих політичних сил • Парламентські вибори в Грузії критичні для її майбутнього
XS
SM
MD
LG