Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз закликав Росію розтлумачити обставини інциденту зі збитим 20 квітня грузинським безпілотним літаком


У понеділок спостерігачі ООН представили доповідь, у якій стверджується, що літак збили російські військово-повітряні сили.


У понеділок спостерігачі ООН представили доповідь, у якій стверджується, що літак збили російські військово-повітряні сили.

Міністр закордонних справ Словенії, яка головує в Євросоюзі, Дімітрій Рупель заявив: «Доповідь ООН є доволі критичною по відношенню до Російської Федерації. Втім, у ній міститься критика і на адресу Грузії. Мені видається, що це – виважена доповідь, і, на нашу думку, ті, хто в ній названі відповідальними за те, що сталося, повинні виступити з поясненнями».

Міністерство оборони Росії категорично відкидає твердження спостерігачів ООН, заявляючи, що 20 квітня російські військові літаки не літали поблизу кордонів із Грузією.

А влада самопроголошеної Абхазії й далі стверджує, що грузинський літак-розвідник був збитий абхазькими силами.

Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі у понеділок заявив у Тбілісі: «Грузія зараз перебуває у складній ситуації. На її територію введені іноземні війська, які ми не запрошували, і присутності яких ми категорично не приймаємо. Організація Об’єднаних Націй представила доповідь, яка прямо звинувачує Російську Федерацію в агресії проти Грузії, прямо, без якихось загальних слів, вказує на неї як на агресора».

Матеріали до теми:

• Місія ООН у Грузії: саме російський літак мав збити грузинський безпілотник 20 квітня

• Делегація Грузії в ООН оприлюднила відеозапис з камери безпілотного літака-розвідника, збитого 20 квітня • Рада Безпеки ООН обговорить сьогодні чергове загострення відносин між Росією та Грузією • «Грузія не має іншого виходу, ніж апелювати до світової спільноти» – військовий оглядач Коба Ліклікадзе • «Акти агресії» по відношенню до Грузії на прохання офіційного Тбілісі розгляне Рада Безпеки ООН • МЗС Росії: Грузинський безпілотний апарат, пролетівши над Абхазією, порушив резолюцію Ради Безпеки ООН щодо мандату місії спостерігачів у Грузії • Між Москвою і Тбілісі пробігла ще одна чорна кішка (відео: МіГ-29 збиває грузинський літак) • Президент Грузії закликав російську владу негайно припинити «акти агресії» по відношенню до Тбілісі • Російський винищувач МіГ-29 збив безпілотний літак над територією Грузії, стверджують у Тбілісі • За повідомленням влади самопроголошеної Абхазії, на території республіки збито безпілотний літак-розвідник
XS
SM
MD
LG