Доступність посилання

ТОП новини

Київський міський голова Леонід Черновецький другий рік поспіль очолив всеукраїнський антирейтинг «Вороги преси»


Такими стали результати оприлюдненого в п’ятницю Інститутом масової інформації та Незалежною медіа-профспілкою моніторингу порушень прав журналістів.

Такими стали результати оприлюдненого в п’ятницю Інститутом масової інформації та Незалежною медіа-профспілкою моніторингу порушень прав журналістів.

50 незалежних експертів та провідних журналістів протягом минулого року відстежували політиків та посадовців, які найбільше конфліктували з журналістами та ЗМІ.

Леоніда Черновецького, зокрема, звинувачують у тому, що «київські ЗМІ перетворили на рупор міської влади», а також у цензурі та втручанні у редакційну політику.

Другу і третю позицію антирейтингу посіли мер Нової Каховки Володимир Коваленко та народний депутат із фракції БЮТ Антон Яценко.

До десятки «ворогів преси» також увійшли міські голови Слов''янська, Харкова, Львова та Ладижина. Сьому позицію посів лідер соціалістів Олександр Мороз. Замикають антирейтинг Віктор Суботін, виконувач обов’язків гендиректора ВАТ «Турбоатом», та Мирослав Семанів, депутат Рівненської обласної ради.

Всеукраїнський антирейтинг «Вороги преси» оголошено вже вдруге. Він є добровільною і незалежною ініціативою Інституту масової інформації та Незалежної медіа-профспілки та складається на основі щорічного моніторингу порушень прав журналістів та ЗМІ.

Матеріали до теми:

• «Найсильніші» позиції у рейтингу «Вороги преси – 2007» займають мери українських міст
XS
SM
MD
LG