Доступність посилання

ТОП новини

18 травня в Одесі вшанували жертв голодомору та політичних репресій


Жалобну церемонія провели на території Другого християнського цвинтаря. Як зазначив у розмові з Радіо Свобода представник товариства «Одеський меморіал» Микола Данілін, у 1937 році на території Другого християнського цвинтаря були поховані понад 5 тисяч невинно закатованих одеситів. Ще 5 тисяч репресованих поховані в районі 6 кілометра Овідіопольської дороги.


Жалобну церемонія провели на території Другого християнського цвинтаря.

Серед учасників акції були представники влади та громадських організацій.

Представники молодіжних організацій, тримаючи в руках запалені свічки, створили живий ланцюг від дошки пам’яті жертв голодомору до пам’ятного знаку жертвам репресій.

Як зазначив у розмові з Радіо Свобода представник товариства «Одеський меморіал» Микола Данілін, у 1937 році на території Другого християнського цвинтаря були поховані понад 5 тисяч невинно закатованих одеситів. Ще 5 тисяч репресованих поховані в районі 6 кілометра Овідіопольської дороги.

Після покладання квітів Панахиду в пам’ять про репресованих відслужив священик УАПЦ.

Матеріали до теми:

• Президент ініціює процес ліквідації всіх символів тоталітаризму й комуністичного режиму на території України • Героям слава! І вічна пам''ять... Україна вшановує жертв політичних репресій • У Рівному сьогодні відбулися жалобні мітинги і покладання вінків на місцях політичних репресій • Кримські татари хочуть звернутися до ООН, ОБСЄ та Ради Європи із закликом надіслати до України спостерігачів
XS
SM
MD
LG