Доступність посилання

ТОП новини

Компанія Vanсo може зажадати відшкодування близько 200 мільярдів доларів у разі розриву договору з Україною


Це може статись, якщо компанія доведе провину держави у міжнародних судах, заявив перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак.

Це може статись, якщо компанія доведе провину держави у міжнародних судах, заявив перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак.

За його словами, у таку суму наразі оцінюють прямі витрати інвестора і недоотримані прибутки.

Шлапак не виключив, що справу щодо відносин України з компанією Vanсo незабаром можуть розглянути у Стокгольмському суді. В України дуже мало шансів її виграти, зауважив він.

За словами Шлапака, ситуацію необхідно обговорити на засіданнях уряду і Ради національної безпеки і оборони.

Минулої суботи Генпрокуратура винесла протест Міністерству охорони довкілля щодо неправомірного наказу про анулювання ліцензії Vanсo на користування надрами шельфу Чорного моря.

У жовтні минулого року ця компанія за результатами виграного конкурсу уклала угоду з Кабміном щодо розподілу продукції з Чорноморського шельфу.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що імовірно Vanco планує продати право на користування надрами Чорного моря російському «Газпрому».

Матеріали до теми:

• Уряд ініціює міжнародне розслідування щодо приватизації шельфів Чорного моря • Юлія Тимошенко стверджує, що угода з «Венко Інтернешнл» була укладена з порушенням законодавства і на вкрай невигідних для України умовах • Чому уряд Тимошенко анулював ліцензію американської компанії «Венко» на розробку Чорноморського шельфу? • Президент заперечує заяви Юлії Тимошенко про лобіювання ним інтересів американської компанії «Венко» • Адріян Каратницький: Політичний футбол та неповага до принципів права шкодять життєвим інтересам України • «Уряд України подає негативні сигнали міжнародному приватному бізнесу» – президент Українсько-американської бізнесової ради • Чому починається гикавка в іноземних інвесторів, коли йдеться про Україну?
XS
SM
MD
LG