Доступність посилання

ТОП новини

Російський флот заявляє, що не губив у Криму бойової ракети


Як сказав начальник прес-служби російського ВМФ, об’єкт, виявлений українською стороною, є звичайною капсулою без вибухової речовини. За словами речника МЗС України, випробування цієї ракети суперечить угоді від 1997 року про статус та умови перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

Як сказав помічник головнокомандувача Військово-морського флоту Росії, начальник прес-служби російського ВМФ капітан першого рангу Ігор Диґало, об’єкт, виявлений українською стороною, є звичайною капсулою без вибухової речовини.

За його словами, «випробування цього виробу за жодних обставин не могло завдати шкоди екології та безпеці громадян».

Тим часом українське Міністерство закордонних справ вручило російській стороні ноту протесту у зв’язку з випробуванням Чорноморським флотом Росії авіаційної протичовнової ракети-торпеди на території України.

Як повідомили сьогодні в українському МЗС, цю ракету виявили 26 квітня поблизу села Привітне Алуштинського району Криму.

За словами речника МЗС України Василя Кирилича, випробування цієї ракети суперечить угоді від 1997 року про статус та умови перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

Матеріали до теми:

• Випадок із авіаційною торпедою не буде підставою для виведення Чорноморського флоту Росії з Криму – представник МЗС України • МЗС України вручило російській стороні ноту протесту у зв’язку з випробуванням авіаційної протичовнової ракети в Криму • Чия ракета? У Криму на пляжі знайшли найсучасніший боєприпас із російською символікою
XS
SM
MD
LG