Доступність посилання

ТОП новини

Парламентські плани. У кожного свої


Тетяна Ярмощук Київ, 17 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Чого хочуть, і що отримають? Нинішній тиждень у парламенті обіцяє бути спекотним. По-перше, парламентарі планують розглянути законопроекти щодо обмеження депутатської недоторканності. А БЮТ наполягає ще й на обов’язковому ухваленні постанови щодо дострокових виборів мера Києва. Опозиція налаштована скептично. Втім, остаточно ж парламентські плани на цей тиждень визначать сьогодні на погоджувальній раді.

Постанова щодо проведення дострокових виборів мера Києва, далі – решта. У іншому випадку БЮТ обіцяє не братиме участі у роботі Верховної Ради. Про це напередодні заявляла Юлія Тимошенко.

«Але я не думаю, що дійде до дуже таких різких кроків. Я чомусь вірю, що Голова ВР, який формує порядок денний роботи сесії є член демократичної коаліції, і він поставить це питання на першочергове голосування. Я чомусь вірю, що фракція «НУНС» одноголосно підтримає голосування у вівторок першим у порядку денному постанови щодо дострокових виборів у місті Києві мера, а також міськради», – зазначила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Обмеження депутатської недоторканності – принципова позиція

Тим часом нунсівці наполягають, що цього тижня парламент обов’язково має розглянути законопроекти, що обмежують депутатську недоторканність. Лідер «НУНС» В’ячеслав Кириленко заявив: «Це принципова позиція, яка потребує свого вирішення.У наявності всі регламентні підстави для того, щоб парламент знову повернувся до обговорення включення до порядку денного цього питання. Нам потрібне одне голосування для того, щоб включити питання змін до Конституції до порядку денного з одночасним направленням на висновок до Конституційного Суду. Повинні розглядатися обидва альтернативних законопроекти».

Натомість опозиціонери вважають, що резонансні питання цього тижня навряд чи будуть ухвалені. Представник Партії регіонів Юрій Мірошниченко: «Я дуже скептично сприймаю ініціативу БЮТ щодо постанови про дострокові вибори київського мера. Тимчасова слідча комісія тільки створена у ВР, і вже визначати провину мера Києва нелогічно. Що ж стосується законопроектів щодо депутатської недоторканності, то, згідно із регламентом, такі законопроекти мають бути подані по-новому. Тому я також вважаю, що перспективи того, що Верховна Рада повернеться на цьому тижні до цього питання не дуже великі».

Окрім цього, планується, що у вівторок, зрештою, у Верховній Раді зі щорічним посланням таки зможе виступити Президент.
XS
SM
MD
LG