Доступність посилання

ТОП новини

Рівненські правоохоронці шукають Чупакабру


Кролі – жертви Чупакабри
Кролі – жертви Чупакабри

Рівне – Шукають МНСники, шукає міліція – не героя, не звірину, а небачену тварину. Відбувається це на Рівненщині, де вчора керівництво управління МВС звернулося до мешканців з незвичайним проханням: остерігатися чудернацької істоти, котру вже охрестили Чупакаброю.

Поки у селян Радивилівського і Здолбунівського районів хтось масово нищив кролів, міліція дивилася на те крізь пальці. Заяв брати не хотіли: багато хто вважав, що то куниця або ласка, розповідає секретар п’ятигорської сільради Галина Давидюк.

Упродовж двох тижнів люди скаржилися, що хтось вириває клітки, душить і випиває кров тваринок, а самих кролів лишає біля кліток. Подібні непоодинокі випадки траплялися і в сусідньому з П’ятигорами Глинську.

Мешканка села П’ятигори Катерина Жук розповідає: чудисько знищило за ніч п’ятьох її кролів. «Собака вночі гавкала, а вранці біля кліток лежало чотири кролі, а п’ятий зник. Дірки, і кров висмоктана. А в Глинську знищило 26 кролів за три ночі», – каже вона.

Люди стверджують, що бачили невідому тварину, але досі тільки здалеку. Натомість Раїса Середюк стверджує, що потерпіла від мутанта.

Пташницю, яка поверталася увечері з роботи, знайшли непритомною в снігу поряд з дорогою. Коли отямилась, не змогла іти і говорити.

Нині вона лікується у невропатолога, бо так і не стала на ноги. Лікарі стверджують: психіка в жінки не порушена, а переляк стався від нападу тварини, котра буквально звалила її з ніг.

«Воно скаче на двох ногах, схоже на вовка чи кенгуру, голова видовжена, шерсть приблизно як у вовка, і перед нападом виє, як сирена...», – розповідає Раїса Середюк.

Побачили чудисько – телефонуйте!

Чупакабра («висмоктувач кіз») – так назвали невідомого звіра-легенду, котрий випиває кров у кіз, селяни Пуерто-Ріко. Про перші подібні випадки пішли чутки ще 35 років тому.

А ось на Волині, Тернопільщині, Житомирщині та Київщині про Чупакабру заговорили тільки нещодавно. П’ятигорські селяни самі розпочали розслідування, розповідає старший інспектор Відділу зв’язків з громадськістю обласного управління МВС Інна Березовська: сліди, схожі на ведмежі, вони змогли зафіксувати фотокамерою. А що є потерпіла, то, нікуди діватися, міліція відкрила справу за фактом нападу... Чупакабри.

Щоб не допустити подібних випадків, у Здолбунівському районі працюють дві пересувні групи з числа працівників райвідділку, МНС та громадськості. Вони чергують вдень і вночі. А тим часом міліція просить мешканців області уникати безлюдних місць і телефонувати за номером 102, якщо побачать Чупакабру.

Скептиками в цій ситуації лишаються працівники Рівненського зоопарку. Кажуть, такі мутанти науці не відомі. А що в зоопарку знають, як поводитися з тиграми й ведмедями, зміями й крокодилами, то й Чупакабра їм не страшна.
  • Зображення 16x9

    Валентина Одарченко

    Співпрацює  з  Радіо Свобода з 2000 року, власний кореспондент у Рівненській і Волинській області. Народилася 1965 року в місті Дубно. Закінчила факультет журналістики Київського державного університету ім.Т.Г.Шевченка, юридичний факультет Національного університету «Острозька академія». З 1995 по 1999 рік очолювала першу на Рівненщині ФМ-радіостанцію «Нова хвиля».  Журналіст  Рівненської філії НТКУ. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG