Доступність посилання

ТОП новини

Найвищий мешканець США, українець, шукає собі взуття


Нью-Йорк – Найвищим мешканцем США є українець за походженням Ігор Вовковинський, чий зріст становить 2 метри 35 сантиметрів. Його взуття – 62-го розміру. Ігор Вовковинський мешкає на Середньому Заході країни, у місті Рочестер, штат Міннесота. Про проблему зі взуттям для цього велетня нині, завдяки телебаченню, дізналася вся Америка.

Ігореві Вовковинському 29 років. Він студент коледжу, але не може відвідувати лекції, бо йому важко пересуватися, тому вищу освіту він здобуває онлайн.

Ігор – справжній велетень, 2 метри 35 сантиметрів. Для порівняння: найвищий гравець Національної баскетбольної ліги, танзанієць Хашим Табіт, що виступає у команді «Портленд Трейл Блейзерс», має 2 метри 21 сантиметр, тобто він на 14 сантиметрів нижчий за Ігоря.

Коли ми прибули до Сполучених Штатів, мені було 7 років і я вже тоді був вище від мами, маючи 183 сантиметри
Ігор Вовковинський
«Коли ми прибули до Сполучених Штатів, мені було 7 років і я вже тоді був вище від мами, маючи 183 сантиметри», – розповів Ігор.

Лікарі пояснюють незвичайний зріст Ігоря проблемами із гіпофізною залозою.

Ноги він мав такі, що потрібного розміру не було. Ігор змушений був втискувати свої ноги у надто тісні черевики, що призвело до істотної деформації кісток ніг.

За останні 5 років Ігореві зробили 16 хірургічних операцій. Вдома він користується моторизованим інвалідним кріслом і змушений багато часу лежати в ліжку.

Черевики на замовлення – коштовна річ. Фірма спортивного взуття Reebok, до якої він звернувся, зажадала 15 тисяч доларів за пару виготовлених вручну черевиків. Надто значна сума для студента.

Ігор почав звертатися до знаменитостей, але жодної відповіді не отримав.

Де ж узяти 15 тисяч доларів?

Де ж узяти 15 тисяч доларів, що їх ані в родини, ані в самого Ігоря не було? Друзі порадили збирати пожертви, створивши свій вебсайт. Ігор Вовковинський так і зробив. Результат перевершив усі сподівання.

FoxNews Ігор зазначив, що він «вражений, спантеличений, заскочений. І не може оговтатися від цих проявів людського співчуття».

За три тижні вебсайт Ігоря зібрав понад 36 тисяч доларів пожертв, причому здебільшого невеличкими сумами - по 5, 10, 20 доларів.

Між тим, під впливом потенційно негативної для себе реклами, фірма Reebok заявила, що бере на себе усі витрати з виготовлення взуття для Ігоря.


ДИВІТЬСЯ репортаж про зусилля Ігора Вовковинського по збору коштів для нового взуття:

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG