Доступність посилання

ТОП новини

Протистояння на Близькому Сході наразі не вдалося зупинити


Державний секретар США Гілларі Клінтон обговорила в середу в Каїрі з президентом Єгипту Мохаммедом Мурсі можливість перемир’я у протистоянні палестинського радикального руху «Хамас» у Смузі Гази та Ізраїлю.

Цього дня вона вже зустрічалася з президентом Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом на Західному березі Йордану, а в Ізраїлі вже вдруге за ці дні зустрілася з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу.

Також до Каїра в середу прибув Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун після його окремої зустрічі цього дня з Махмудом Аббасом на Західному березі Йордану.

Тим часом, попри ці дипломатичні зусилля, протистояння триває. «Хамас» заявив, що не припинить своїх обстрілів Ізраїлю, доки не буде угоди про перемир’я, і запустив у середу по Ізраїлеві ще не менш як чотири ракети. Ізраїль у відповідь здійснив цього дня удари по приблизно сотні об’єктів «Хамасу» у Смузі Гази.

Також у середу стався вибух у найбільшому місті Ізраїлю Тель-Авіві, який поранив не менш як 17 ізраїльтян, – перший у цьому місті від 2006 року. Уряд Ізраїлю назвав вибух, що стався біля будівель Міноборони і Генштабу, терористичним актом. «Хамас» натомість схвалив цей напад, хоч і не взяв на себе відповідальності за нього.

Унаслідок останньої хвилі протистояння між «Хамасом» у Смузі Гази та Ізраїлем, яка триває вже понад тиждень, загинули на цей час не менш як 146 палестинців і п’ять ізраїльтян.
XS
SM
MD
LG