Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь головуватиме в СНД у 2013 році


Лідери держав СНД на зустрічі в Ашгабаті
Лідери держав СНД на зустрічі в Ашгабаті
Наступного року Білорусь головуватиме у Співдружності Незалежних Держав. Про таке рішення голів держав – членів СНД повідомив президент Туркменистану Ґурбанґули Бердімухамедов, відкриваючи розширене засідання Ради голів держав СНД в Ашгабаті.

При цьому він висловив сподівання на подальший розвиток цієї організації і повідомив, що на сьогоднішньої зустрічі у вузькому колі ухвалили декларацію про розвиток СНД.

За словами Бердімухамедова, пріоритетною у подальшій діяльності СНД буде співпраця країн у сфері енергетики, залізничного транспорту, аграрному секторі, екології, у сфері культури і спорту.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пообіцяв до кінця цього року підготувати концепцію головування його країни у СНД і план заходів щодо його реалізації. Він також повідомив, що наступне засідання голів держав відбудеться в жовтні 2013 року в Мінську.

Голова Виконавчого комітету СНД Сергій Лебедєв повідомив, що його повноваження вирішили продовжити до кінця 2016 року. Крім того, голови держав ухвалили рішення щодо спільних заходів у святкуванні 70-ї річниці Перемоги, як мовиться в документі, у Великій Вітчизняній війні.

Нині в СНД головує Туркменистан.
XS
SM
MD
LG