Доступність посилання

ТОП новини

Тюремники готуються подати в суд на депутатів, які залишилися з Тимошенко


Олександра Кужель, Людмила Денісова і Тетяна Слюз в лікарні, де перебуває Юлія Тимошенко, 16 січня 2013 року (ФОТО з Twitter Андрія Шевченка @ashevch)
Олександра Кужель, Людмила Денісова і Тетяна Слюз в лікарні, де перебуває Юлія Тимошенко, 16 січня 2013 року (ФОТО з Twitter Андрія Шевченка @ashevch)
Державна пенітенціарна служба готує документи до суду у зв’язку з діями народних депутатів від «Батьківщини» Олександри Кужель, Тетяни Слюз і Людмили Денісової, які відмовилися залишати екс-прем’єра Юлію Тимошенко після закінчення побачення з нею.

«У нас є законодавчо правильний останній засіб – звернутися до суду. Документи ми вже готуємо. На сьогодні ми проводимо профілактичні бесіди, поки що обмежуємося цим», – повідомив керівник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков.

За його словами, роз’яснювальні бесіди з Тимошенко і народними депутатами поки що результатів не дали.

«Я щойно відвідував народних депутатів, Юлію Володимирівну, які перебувають у кімнаті для проведення зустрічей з адвокатами. Ви знаєте, що вони там перебувають відучора, оголосивши акції громадянської непокори. Я провів іще одну профілактичну бесіду з ними. Попросив їх припинити протиправні дії, які вони чинять зараз там, і залишити це приміщення, на що вони відповіли відмовою до того моменту, коли буде виконано, як вони говорять, вимоги, викладені в заяві Юлії Володимирівни», – сказав Колпащиков.

Він наголосив, що вважає вимоги Тимошенко необґрунтованими, оскільки пенітенціарна служба діяла на підставі законодавчих актів.

«Я їм пропоную: якщо ви хочете змінювати ці законодавчі акти, це треба робити не там, де вони зараз перебувають, а, напевно, в залі Верховної Ради», – зауважив Колпащиков.

Троє жінок-депутатів залишилися разом з Тимошенко в лікарні після вчорашнього побачення з нею. Тимошенко оголосила акцію непокори 8 січня. Зокрема, вона заявила, що більше не ввійде у свою тюремну палату, поки звідти не будуть прибрані відеокамери й варта, що там перебуває постійно.
XS
SM
MD
LG