Доступність посилання

ТОП новини

Українцям радять утриматися від відвідування деяких єгипетських міст


Демонстранти на площі Тахрір у Каїрі, 28 січня 2013 року
Демонстранти на площі Тахрір у Каїрі, 28 січня 2013 року
Міністерство закордонних справ України рекомендує утриматися від поїздок до деяких міст Єгипту у зв’язку з ситуацією з безпекою в цій країні.

«У зв’язку із загостренням ситуації з безпекою у Єгипті МЗС рекомендує громадянам України переглянути свої плани щодо здійснення туристичних поїздок до північного Сінаю, а також до Каїра, Александрії, Ісмаїлії, Порт-Саїда й Суеца», – повідомив в. о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його слвоами, з метою уникнення загрози життю і здоров’ю громадянам України, які наразі відпочивають у курортних містах Єгипту, не варто залишати території готелів, а також необхідно утриматися від неорганізованих поїздок до міст і за їхні межі.

Крім того, МЗС рекомендує українцям, які перебувають на території Єгипту, уникати відвідування місць скупчення людей, не брати участі в акціях протесту й демонстраціях, не вступати в суперечки з місцевим населенням щодо політичної ситуації в Єгипті, а також стосовно віросповідання.

«За інформацією посольства України в Єгипті, громадян України серед постраждалих унаслідок сутичок немає», – повідомив Перебийніс.

Останніми днями в Єгипті внаслідок сутичок загинули понад півсотні людей. Президент країни Мухаммад Мурсі запровадив 30-денний надзвичайний стан у трьох провінціях, що найбільше постраждали від насильства – Порт-Саїді, Ісмаїлії й Суеці. Проте демонстранти порушили заборону і сутички продовжилися, крім цих провінцій, ще й у столиці Каїрі.
XS
SM
MD
LG