Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція: є компроміс, Рада може запрацювати сьогодні


Опозиціонери заявляють, що вийшли на компроміс із парламентською більшістю у питанні персонального голосування і Верховна Рада України може запрацювати вже сьогодні.

«Ми внесли чітку, просту але ефективну пропозицію. Після процедури голосування, у разі, якщо зафіксовано, що хтось із депутатів проголосував за іншого, надається слово депутату, який зафіксував факт неперсонального голосування. Головуючий оголошує прізвище депутата, за якого голосували і якщо цей депутат відсутній, його картку вилучають і питання ставиться на переголосування», – сказав лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк. Він повідомив, що тепер цю пропозицію опозиції мають обговорити фракції більшості.

«Ми сподіваємося, що остаточний проект рішення буде внесено спільно п’ятьма фракціями», – сказав Яценюк.

Зі свого боку, лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок зауважив: якщо пропозиції опозиції підтримають, то роботу парламенту розблокують.

За його словами, Верховна Рада може відкрити засідання, проголосувати за постанову про персональне голосування, і за заяву про євроінтеграцію. «На цьому сесію буде закрито», – сказав Тягнибок.

Опозиційні фракції «Батьківщина», УДАР і «Свобода», починаючи з 5 лютого, цілодобово блокують парламентську трибуну, домагаючись персонального голосування народних депутатів.
XS
SM
MD
LG