Доступність посилання

ТОП новини

Табачник порівняв Могилянку з Ксенією Собчак


Дмитро Табачник
Дмитро Табачник
Судитися з Міністерством освіти – це хобі Києво-Могилянської академії, заявив міністр освіти і науки, молоді і спорту Дмитро Табачник сьогодні в Києві і порівняв виш з відомою російською світською левицею Ксенією Собчак, щоправда переплутав її ім’я, назвавши Дашею.

«Знаєте є така сумновідома світська російська левиця, яка ні співати, ні танцювати, ні грати на сцені не вміє. Але разом з тим скандалить на всіх світських тусовках, підтримуючи до себе сумнівний рівень уваги. Вона з відомої родини, батько її колись очолював велике місто. Така собі Даша. Так от у нас у вищій освіті теж є така світська левиця. Це Києво-Могилянська академія, яка з втомливою нудністю і регулярністю судиться проти чотирьох уже поспіль міністрів освіти і завжди з одним і тим самим результатом», – заявив міністр.

Табачник також додав, що у вишу повинні бути досягнення, так як, наприклад, в Київського університету імені Тараса Шевченка, Київської політехніки. А от Могилянка відсутність таких досягнень компенсує світськими заходами, зауважив міністр.

Усі попередні позови НаУКМА проти Міністерства освіти були безпідставними, пояснив Дмитро Табачник і додав, що судитися з Могилянкою йому вже нудно.

«Це настільки вже нудно, що я рекомендував би керівнику цього університету так само пишномовно, як він проголошує, що він подав позов, так само пишномовно виголошувати, що він його програв», – порадив міністр.

Національний університет «Києво-Могилянська академія» 3 січня звернувся із судовим позовом до Окружного адміністративного суду Києва проти намагань Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України скасувати у Могилянці» «перехресний вступ» на магістерські програми.

Окружний адміністративний суд Києва 7 лютого визнав вимоги позивача «законодавчо не підтвердженими» і «такими, що не підлягають задоволенню».
XS
SM
MD
LG