Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь зняла обмеження на імпорт української картоплі


Білорусь зняла обмеження на постачання української картоплі. Про це повідомляє Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України.

«Департамент фітосанітарної безпеки інформує, що відповідно до офіційного повідомлення «Головної державної інспекції з насінництва, карантину і захисту рослин» від 31.07.14 №04-9/1596 з 31 липня 2014 року зняті тимчасові обмеження на ввезення картоплі продовольчої з України до Республіки Білорусь, які діяли з 10 липня 2014 року», – йдеться у повідомленні.

10 липня Міністерство сільського господарства і продовольства Білорусі заборонило ввезення української картоплі. Це сталося після аналогічного рішення Росії.

Російська ветеринарна і фітосанітарна служба заборонить імпорт української сої, соєвого борошна та соняшникового насіння з 1 серпня. Таке рішення у відомстві пояснюють порушенням фітосанітарних вимог.

Сьогодні Російська Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини повідомила, що з метою захисту прав споживачів заборонила ввезення до Росії українських соків.

Це не перше запроваджене Росією торговельне обмеження щодо українських товарів. Раніше російська влада заборонила ввезення української свинини та продуктів з неї, картоплі, молочної продукції, а також суттєво обмежила поставки кондитерських виробів і м'яса птиці.

XS
SM
MD
LG