Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську презентують новий бронежилет для військових АТО


Модельєр із Донецька тепер опікується пошиттям бронежилетів для українських бійців в АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:23 0:00

Модельєр із Донецька тепер опікується пошиттям бронежилетів для українських бійців в АТО

Дизайнер чоловічого одягу з Донецька Леонід Краснопольський, який після звільнення з полону озброєних сепаратистів тимчасово живе у Дніпропетровську й опікується розробкою й пошиттям бронежилетів для українських військових у зоні АТО, розповів у вівторок журналістам про свою роботу.

Як сказав дизайнер, новий порівняно недорогий і легкий бронежилет спільно з однодумцями-волонтерами розробили спеціально для військових, які чергують на блокпостах. Виріб на замовлення добровільних помічників армії виготовили на одному зі швейних підприємств. Для пошиття використали броньовані пластини українського походження та італійські текстильні матеріали. Вага бронежилета, за словами Краснопольського, залежно від пластини складає 8–12 кілограмів.

Як заначив Краснопольський, собівартість одного такого бронежилета становить близько 2,5 тисяч гривень. Фінансують виготовлення за рахунок пожертв друзів, знайомих, небайдужих людей. У зону АТО вже відправили три партії.

«Я жив у Донецьку, мав бізнес із пошиття одягу. Коли розпочалось усе це «ДНР», моя дружина почала займатись волонтерською діяльністю, возити воду та одноразовий посуд військовим. Я ж спробував шити форму для українських солдатів, вийшло. Ми забезпечили цією формою вже кілька підрозділів, коли хтось із моїх працівників написав на мене донос у «ДНР». Так я потрапив до полону. Після полону я приїхав до Дніпропетровська, і ми тут організували Центр допомоги військовим АТО», – розповів Леонід Краснопольський.

За його словами, наразі до Центру допомоги військовим АТО, який діє в одному з приміщень єврейської громади Дніпропетровська, може прийти й підібрати собі обмундирування будь-хто з військових, що вирушають до зони АТО. Також чоловіки-волонтери регулярно передають військовий одяг, взуття та девайси українським бійцям до зони бойових дій.

Від квітня в частині Сходу України, яку захопили проросійські збройні сепаратисти і російські війська, триває, за офіційним визначенням, «антитерористична операція», за словами низки політиків, війна Росії проти України, а, як назвав це президент Петро Порошенко, Вітчизняна війна України 2014 року.

XS
SM
MD
LG