Доступність посилання

ТОП новини

ФБР звинувачує КНДР у кібератаці на Sony Pictures Entertainment


Робітник знімає плакат у Голлівуді з рекламою фільму «Інтерв’ю»
Робітник знімає плакат у Голлівуді з рекламою фільму «Інтерв’ю»

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) звинуватило Північну Корею у проведенні хакерської атаки проти компанії Sony Pictures Entertainment. Влада США звинувачує уряд КНДР у вторгненні у приватний інтернет-простір, у результаті чого відбулося порушення електронної пошти компанії і були знищені комп’ютерні дані. ФБР наголошує, що атака продемонструвала серйозні можливості одного з головних супротивників США.

У заяві мовиться, що цей висновок заснований на «технічному аналізі» програми, яку використовували під час атаки, яка вивела на інші шкідливі програми, раніше розпізнані ФБР як північнокорейські.

Видання The Washington Post зауважує, що це перший випадок, коли США звинувачують у кібератаці іноземну державу.

Метою Північної Кореї було завдати шкоди американському бізнесу і придушити право американських громадян на самовираження, мовиться у заяві ФБР. Йдеться про спробу перешкодити виходу на екрани американського фільму «Інтерв’ю».

Комедія про змову з метою вбивства лідера Північної Кореї Кім Чен Ина викликала обурення в КНДР і погрози зірвати прем’єру кінокартини у країнах Заходу. Після кібератак прем’єра фільму була скасована.

XS
SM
MD
LG