Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: російські невійськові вантажі для Донбасу – засіб збагачення бойовиків


У Раді нацбезпеки і оборони підтвердили, що в неділю очікується прибуття на територію Донбасу чергового, одинадцятого «гуманітарного конвою» із Росії. Як повідомив на традиційному щоденному брифінгу заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Володимир Полевий, вантажі невійськового призначення бойовики використовують з комерційною метою.

«За оперативною інформацією, на ринках Донецька фіксуються факти торгівлі предметами із складу «гуманітарної допомоги», що нібито раніше надходила з Росії. Це свідчить про те, що вантажі невійськового призначення, які надходить на Донбас з Росії, слугують засобом особистого збагачення для ватажків терористів», – сказав Полевий.

В неділю МНС Росії відрядило черговий конвой з вантажем так званої «гуманітарної допомоги» жителям Донбасу. Як заявляють цього разу – із продовольством і дитячим харчуванням. Російська сторона продовжує наполягати, що возить на Донбас речі першої необхідності. Досі жодний з десяти таких «конвоїв» не був оформлений відповідно до загальновизнаних норм, вміст вантажівок залишається українській владі невідомим.

XS
SM
MD
LG