Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна донорська конференція щодо України відбудеться навесні – Шимків


Дмитро Шимків
Дмитро Шимків

Міжнародна донорська конференція з допомоги Україні орієнтовно відбудеться наприкінці березня або на початку квітня цього року, заявив заступник голови адміністрації президента Дмитро Шимків.

Проведення такої конференції ініціювала Україна й отримала підтримку західних партнерів, сказав він.

За словами Шимківа, одним із результатів конференції стане ухвалення плану відновлення України.

«План відновлення країни розробляється разом з європейською спільнотою, він є основним документом, з яким будуть працювати донори під час міжнародної інвестиційної конференції, яка планується на кінець березня – початок квітня цього року. Її проведення також є результатом обговорення з Європейською комісією і представниками європейського істеблішменту, які приїжджають», – зазначив Шимків.

Міжнародна донорська конференція з допомоги Україні була запланована на грудень 2014 року, але пізніше її проведення було перенесено на початок нинішнього року через ситуацію на сході України.

План відновлення України, який презентуватиме донорам Київ, розрахований на 2015-2017 роки і включатиме пріоритети розвитку держави. Як повідомляв Шимків раніше, цей план буде узгоджуватись із «Стратегією реформ-2020» й імплементацією угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

XS
SM
MD
LG