Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: директора театру «люстрували» яйцями у сміттєвому баку


У Дніпропетровську у вівторок, 20 січня, через звинувачення «у сепаратизмі» активісти намагались «люструвати» директора театру опери та балету Олександра Шароварова. Після того, як посадовець відмовився писати заяву про відставку, вони вивели його на подвір’я, вкинули до сміттєвого баку і закидали яйцями. Інформацію про інцидент у театрі підтвердили в обласній міліції.

За даними з міліції, у вівторок до закладу «з метою люстрації директора» увійшла група з близько 60 осіб. За даними з міліції, конфлікт між ними та директором театру завершився поданням трьох заяв «про скоєння хуліганських дій» до міліції, зокрема від самого директора театру.

«Заяви зареєстровані. Проводиться перевірка», – заявили в міліції.

Водночас, за словами учасників інциденту, активістів Люстраційного комітету та Євромайдану, вони прийшли до театру, щоб перевірити інформацію, яка надійшла від співробітників закладу про те, що в їхньому швейному цеху виготовлялась атрибутика угруповань «ДНР» та «ЛНР», а також Російської Федерації. За даними активістів, у кабінеті директора вони виявили російський триколор, це стало приводом для вимоги його відставки.

«Люди нам повідомили, що у театрі відбувається «антиукраїнський шабаш», не ставляться українські вистави, керівництво тисне на проукраїнськи налаштованих співробітників тощо. Ми прийшли до театру, щоб з’ясувати це у директора. Коли у нього в кабінеті я ставив йому запитання, один із наших активістів каже: «Дивіться, що я знайшов». І витягнув із якоїсь там шухлядки триколор. Коли ми там стояли, працівники підходили до нас і повідомляли, що нещодавно у швейному цеху шили такі триколори. Сьогодні ми подали заяву про це до міліції», – розповів Радіо Свобода координатор дніпропетровського Євромайдану Віктор Романенко.

Водночас директор театру Олександр Шароваров усі звинувачення відкинув, заявивши, що не збирається йти з посади. Він вважає, що прапор Російської Федерації до театру принесли самі активісти, щоб скомпрометувати його як керівника закладу.

XS
SM
MD
LG