Доступність посилання

ТОП новини

Близько двохсот жителів Маріуполя вийшли на панахиду за загиблими у центр міста


Фото ілюстраційне (©Shutterstock)
Фото ілюстраційне (©Shutterstock)

Близько двохсот жителів Маріуполя вийшли в суботу на центральну площу міста на панахиду за загиблими мирними жителями Донбасу. Як передає кореспондент Радіо Свобода, акцію спочатку планували на згадку про жертв теракту на тролейбусній зупинці в Донецьку, але події з обстрілом міста бойовиками вранці відкорегували наміри городян.

Люди, які зібралися на площі Леніна, що після знесення пам’ятника комуністичному вождю отримала в народі неофіційну назву площі Свободи, принесли з собою прапори з українською символікою і помолилися за людей, які загинули від дій проросійських бойовиків.

На імпровізованій сцені виступили громадські активісти і священики, які, зокрема, закликали долучитися до ініціативи здавати кров для потерпілих. Раніше таку ідею поширили через соціальні мережі активісти «Євромайдан-Маріуполь» та «Оборони Маріуполя».

За даними міліції, в результаті обстрілу бойовиками східного району Маріуполя, що був кваліфікований міліцією як терористичний акт, загинуло 15 людей і близько 80 були поранені.

Представники «ДНР» заперечують причетність до обстрілу і називають такі твердження дезінфомацією.

XS
SM
MD
LG