Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську один із проспектів перейменують на честь Сергія Нігояна


Сергій Нігоян
Сергій Нігоян

У Дніпропетровську перейменують проспект Калініна на честь Героя України, героя Небесної сотні Сергія Нігояна. Відповідне рішення в середу ухвалила Дніпропетровська міськрада на черговій сесії.

Проект рішення підтримали 80 з 92 депутатів.

Це було вже друге голосування за це питання. Попереднє, 29 грудня 2014 року, депутати провалили.

На початку грудня 2014 року в Дніпропетровську розпочали збирати підписи жителів міста за перейменування проспекту Калініна на проспект Героя України Сергія Нігояна, одного з загиблих під час Революції гідності в Києві.

За словами євромайданівців, пропозиція пов’язана з тим, що в «місті назріла необхідність перейменування вулиць, які носять імена катів українського народу, та радянських вождів». Проспект Калініна пропонували перейменувати на Сергія Нігояна, вірменина за походженням, адже на ньому розташований храм Вірменської Апостольської церкви й осередок вірменської громади Дніпропетровська.

Уродженець села на Дніпропетровщині Сергій Нігоян загинув від вогнепального поранення в Києві в ніч на 22 січня. Він був першим із протестувальників, які загинули у столиці під час протистоянь між активістами й правоохоронцями.

XS
SM
MD
LG