Доступність посилання

ТОП новини

До Савченко будуть допущені українські лікарі – адвокат


Надія Савченко, 4 березня 2015 року
Надія Савченко, 4 березня 2015 року

До Надії Савченко, яку утримують в СІЗО в Росії, будуть допущені українські лікарі. Про це Радіо Свобода повідомив у четвер один із адвокатів української льотчиці Ілля Новіков.

«Найголовніша новина, яку ми отримали, це те, що російська сторона дала добро на приїзд до Москви делегації лікарів з Києва. Ми чекаємо, що це станеться в один з найближчих днів. Нам повідомляють, коли саме це буде, але є інформація про те, що консульство України в Москві отримало підтвердження того, що така зустріч відбудеться в дуже короткі терміни. Ми покладаємо на неї великі надії, тому що отримати об'єктивну інформацію від російських медиків про її поточний стан не є можливим», – сказав Новіков, додавши, що остання довідка, яку отримали адвокати Савченко, зараз датована 3 березня.

За словами Новікова, у Надії Савченко загострення панкреатиту і їй зараз вкрай потрібно кваліфіковане обстеження фахівців.

У свою чергу радник президента України Ольга Богомолець підтвердила, що українські лікарі, серед яких є гастроентерологи, готові вилетіти до Москви.

Надія Савченко перебуває в російському СІЗО від літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

Федеральна служба Росії з виконання покарань заявила, що Савченко погодилася вживати курячий бульйон. Наступного дня захисники народного депутата України Савченко заявили, що вона буде виходити з голодування збалансованою дієтою і відмовляється вживати бульйон.

У середу, 11 березня, адвокат Савченко повідомив, що самопочуття його підзахисної після часткової відмови від голодування не поліпшилося.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

На цю ж тему:

12.03.2015
Адвокати Савченко готують новий доказ її невинуватості

Непомічений раніше відеозапис – ще одне свідчення, що вона не може бути причетна до загибелі російських журналістів – Фейгін далі
XS
SM
MD
LG