Доступність посилання

ТОП новини

Канада засуджує порушення мінських угод Росією й сепаратистами


Роб Ніколсон, архівне фото
Роб Ніколсон, архівне фото

Канада рішуче засуджує постійні порушення мінських домовленостей Росією і підтримуваними нею сепаратистами на сході України, заявив міністр закордонних справ Канади Роб Ніколсон.

За його словами, Росія продовжує порушувати режим припинення вогню і має на сході України свої війська й озброєння. До того ж надходять варті довіри повідомлення, що до цього регіону вводять і нові російські озброєння. Ці дії вочевидь порушують мінські домовленості і ставлять під сумнів їхню життєздатність, заявив міністр.

Крім того, Канада засуджує й нарощування російської військової присутності вздовж кордону з Україною – як повідомляють, до рівнів, небачених протягом багатьох місяців. Це далі підриває стабільність у регіоні, наголошують в Оттаві.

Канада нагадує, що й далі судитиме Росію за її діями, а не за словами. «Ми уважно спостерігаємо за становищем на місці подій, і в координації з партнерами й союзниками далі будемо вимагати від Кремля покласти край його брутальній агресії», – мовиться в заяві.

Останніми днями українські силовики на сході України повідомляють про зростання кількості обстрілів їхніх позицій із боку підтримуваних Росією сепаратистів, незважаючи на проголошений у регіоні режим припинення вогню. При цьому їх обстрілюють і з великокаліберної зброї, яка вже мала бути відведена від лінії контакту сторін. Сепаратисти, зі свого боку, намагаються звинуватити в порушеннях українську сторону.

Канада була серед перших держав, які запровадили санкції проти Росії, спершу через окупацію і спробу анексії українського Криму, потім через агресію на сході України.

XS
SM
MD
LG