Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську «Правий сектор» оголосив акцію протесту через затримання його членів


©Shutterstock
©Shutterstock

У Дніпропетровську в середу, 7 жовтня, представники «Правого сектору» оголосили про безстрокове пікетування будівлі міліції через затримання членів їхньої організації та обшуки в їхніх помешканнях. Про це Радіо Свобода повідомили активісти організації, які в середу пікетували міліцію.

За їхніми даними, наразі представники організації узгоджують план дій.

За даними речника «Правого сектору» в Дніпропетровську Ігоря Куликовського, у середу у Павлограді було затримано 4 членів «Правого сектору» і проведено обшуки в 17-ти членів організації.

У громадському об’єднанні пов’язують ці дії міліції з «політичними переслідуваннями» напередодні виборів. Як повідомили Радіо Свобода активісти з Павлограда, один із затриманих Сергій Тищенко балотується на виборах до місцевої ради за списком однієї з партій, ще один, Ярослав Тарасенко, – є керівником місцевого осередку організації.

Водночас в обласному управлінні міліції підтвердили інформацію про обшуки та затримання декількох осіб у Павлограді. Скількох саме затримали, не уточнили. За офіційним повідомленням з міліції, їх підозрюють у скоєні тяжких та особливо тяжких злочинів.

«У ході проведення санкціонованих судом обшуків за місцем мешкання фігурантів затримано декілька осіб. У них вилучено вогнепальну зброю. З їхніх слів, деякі з них є членами громадської організації «Правий сектор». Ця інформація перевіряється», – йдеться у повідомленні.

В міліції заявили, що «проведення оперативно-розшукових заходів та затримання не мають відношення та не пов’язано з діяльність політичної партії і громадської організації «Правий сектор».

У липні 2015 року в Дніпропетровську «Правий сектор» вже проводив багатоденне пікетування будівлі міліції. Тоді активісти мітингували через події у Мукачеві, вони вимагали відставки керівника МВС Арсена Авакова і керівництва міліції Закарпаття.

XS
SM
MD
LG