Доступність посилання

ТОП новини

Hollywood Reporter збирає кошти на фільм про Сенцова


Олег Сенцов
Олег Сенцов

Одне з провідних видань світу в галузі кіно Hollywood Reporter повідомило про збір коштів на виробництво кінострічки про ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова, повідомляє Національна спілка кінематографістів України (НСКУ)

На виробництво фільму автори прагнуть зібрати 12 з половиною тисяч євро (13,7 тис доларів).

У НСКУ нагадали, що автором документального фільму є російський кінорежисер Аскольд Куров, у співавторстві з ним працює український кінорежисер Андрій Литвиненко, один з учасників альманаху «Євромайдан. Чорновий монтаж». Також у проекті беруть участь продюсер Олега Сенцова Ольга Журженко та учасники проекту «Термін» продюсери Марія Гаврилова і Максим Туул.

Всі охочі можуть долучитися до збору коштів на кінострічку тут.

Цього тижня Лефортовський районний суд Москви продовжив термін тримання під вартою українському режисерові Олегу Сенцову до 11 травня. Суд задовольнив клопотання головного слідчого управління ФСБ Росії

Олег Сенцов був затриманий у Криму в травні 2014 року і відтоді перебуває під вартою. Його звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі з метою дестабілізації політичної ситуації на півострові. Адвокат Сенцова заявляв, що в кримському СІЗО його катували. Режисер своєї провини не визнає. Крім нього, в цій справі заарештовано ще три людини.

Звільнити Сенцова закликають багато його колег і правозахисників, які вважають його політичним в’язнем. На їхню думку, звинувачення проти Сенцова сфабриковані, а режисер затриманий за свою громадянську позицію. Сенцов був активним учасником Євромайдану.

XS
SM
MD
LG